RX 580 sistemde Witcher 3 oynayınca ekran kartı çok ısınıyor

foster

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 gb ddr4 3200mhz cl 16
Ekran kartı
Rx 580+nitro 4gb
Anakart
b450m dragon
İşlemci
Ryzen 3 2200g
İyi günler Ryzen 3 2200G RX 580 Nitro var elimde. RDR 2 oynuyorum kart normal şekilde çalışıyor, yüksek ayarlarda 65'i geçmiyor fakat Witcher 3 açtığımda karta bir şeyler oluyor. Duraklatma menüsünde bekleyince kart kendi kendine 72 derecelere çıkıyor. Fan 1400RPM de çalışıyor ve öncesinde RX 470 vardı bundan daha iyiydi takılmıyordu. Neden oluyor sizce? Darboğaz %15 olarak görmüştüm. Bir alakası var mı sizce? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İyi günler Ryzen 3 2200G RX 580 Nitro var elimde. RDR 2 oynuyorum kart normal şekilde çalışıyor, yüksek ayarlarda 65'i geçmiyor fakat Witcher 3 açtığımda karta bir şeyler oluyor. Duraklatma menüsünde bekleyince kart kendi kendine 72 derecelere çıkıyor. Fan 1400RPM de çalışıyor ve öncesinde RX 470 vardı bundan daha iyiydi takılmıyordu. Neden oluyor sizce? Darboğaz %15 olarak görmüştüm. Bir alakası var mı sizce? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Darboğazlık bir durum olsa dahi ekran kartı çok daha ferah, işlemci ise daha çok ısınması lazım. Genede kasanız çok havasız ise işlemci ısındığı için ekran kartınıda ısıtıyor olabilir. RDR 2'de neden olmuyor? Dersenizde, işlemciye daha az yük biniyordur veya bindiriyordur.

%15 değerini nerede gördünüz bilmiyorum. (Umarım sitelere bakmadınız.)
Şuanlık durumda genel olarak sistemin sıcaklığını öğrenmemiz iyi olur.

Darboğazlık bir durum olsa dahi ekran kartı çok daha ferah, işlemci ise daha çok ısınması lazım. Gene de kasanız çok havasız ise işlemci ısındığı için ekran kartını da ısıtıyor olabilir. RDR 2'de neden olmuyor? Dersenizde, işlemciye daha az yük biniyordur veya bindiriyordur.

%15 değerini nerede gördünüz bilmiyorum. (umarım sitelere bakmadınız.)
Şu anlık durumda genel olarak sistemin sıcaklığını öğrenmemiz iyi olur.

İşlemci 55 60 ekran kartıysa 65 70 derecelerde çalışıyor. Eski tip kasa kullanıyorum. Fan hiç yok ve sadece kasa var. Fakirliğin gözü kör olsun 😃

İşlemci 55 60 ekran kartıysa 65 70 derecelerde çalışıyor. Eski tip kasa kullanıyorum. Fan hiç yok ve sadece kasa var. Fakirliğin gözü kör olsun 😃
Güzel bir kasa ile değiştirirseniz baya sıcaklık düşüyor, öyle yapmanız iyi olur doğrusu. Sebebinide öğrenmiş olduk binevi, Witcher 3'te işlemciyede yük bindirdiği için kasanın içi hamama dönüyor ve hepsi ısınıyordur. Bende sizin gibi ofis kasası kullanıyordum hocam 350'e önü mesh ve fanlı kasa aldım, eskiyi 200'e sattım. 150TL'ye 5-10 derece düştü.

Güzel bir kasa ile değiştirirseniz bayağı sıcaklık düşüyor, öyle yapmanız iyi olur doğrusu. Sebebini de öğrenmiş olduk bir nevi, Witcher 3'te işlemciyede yük bindirdiği için kasanın içi hamama dönüyor ve hepsi ısınıyordur. Bende sizin gibi ofis kasası kullanıyordum hocam 350'e önü mesh ve fanlı kasa aldım, eskiyi 200'e sattım. 150TL'ye 5-10 derece düştü.

Hocam takılmasının mantığı nedir? RX 470 de takılmıyordu fakat 580 de çok takılıyor. Drop yiyorum sürekli fakat RDR 2 de yemiyorum.

Hocam takılmasının mantığı nedir? RX 470 de takılmıyordu fakat 580 de çok takılıyor. Drop yiyorum sürekli fakat RDR 2 de yemiyorum.
Dediğimiz gibi oyunu oynarken durmadan işlemci %100 filan ise sebebi bu.
İşlemcininde kendi işlemleri için belli bir miktara ihtiyacı var ama komple gücünü verdiği zaman stabilitesinde sıkıntı oluyor, durmadan drop yiyorsunuz bu yüzden. Aynı zamanda Witcher 3'te biraz takılma özürlüsü, ikiside binince iyice çile veriyordur.
(Gördüğüm Youtube testinde de takılıyor baya.)

Dediğimiz gibi oyunu oynarken durmadan işlemci %100 filan ise sebebi bu.
İşlemcininde kendi işlemleri için belli bir miktara ihtiyacı var ama komple gücünü verdiği zaman stabilitesinde sıkıntı oluyor, durmadan drop yiyorsunuz bu yüzden. Aynı zamanda Witcher 3'te biraz takılma özürlüsü, ikiside binince iyice çile veriyordur.
(Gördüğüm Youtube testinde de takılıyor baya.)
Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı