RX 580 Sisteme Valorant için monitör tavsiyesi

i7 2600 i5 4570 ile gücü aşağı yukarı aynı diye düşünüyorum hocam.
Aşağı yukarı aynı tabii ama valorant işlemci odaklı bir oyun olduğu için ufak farklılıklar bile fps olarak yansıyacaktır hocam.

İ5 3570 işlemci ve 1050ti ile 80 100 fps alıyorken r7 5700x ve 1050ti ile 500+ fps alıyorum valorant oynamak için yatırım yapılacaksa ekran kartı yerine diğer donanım bileşenlerine yönelmeli bence.

Aşağı yukarı aynı tabii ama Valorant işlemci odaklı bir oyun olduğu için ufak farklılıklar bile FPS olarak yansıyacaktır hocam.

i5 3570 işlemci ve 1050 Ti ile 80 100 FPS alıyorken R7 5700X ve 1050 Ti ile 500+ FPS alıyorum Valorant oynamak için yatırım yapılacaksa ekran kartı yerine diğer donanım bileşenlerine yönelmeli bence.

Sadece işlemci değişimiyle o kadar FPS fark etmesi bayağı şaşırtıcı hocam eğer cidden o kadar fark ediyorsa tabii ki işlemci daha önemli.

Sadece işlemci değişimiyle o kadar FPS fark etmesi bayağı şaşırtıcı hocam eğer cidden o kadar fark ediyorsa tabii ki işlemci daha önemli.
Sadece işlemci değil malesef yeni nesil işlemci için anakart ve ram de değiştirmem gerekti soket uyumundan dolayı ama dediğim gibi valorant içinse ekran kartından ziyade diğer sistem bileşenlerine yönelmek gerek.

RX580 alacağım i5 4570 işlemcim var ve 8 GB RAM'im var. Valorant'a kaç FPS alırım? Eğer 240 FPS alırsam direkt 240 Hz monitör alacağım.
Bir de i5 4570 RX590'da Valorant'ta daha fazla FPS mi verir yoksa darboğaz olacağı için daha az FPS mi verir?
Sen sistemi yükseltmek için ayıracağın bütçeyi söyle mevcut ekran kartın varsa onu söyle biz sana alman gerekenleri söyleyelim hocam monitör çok sonranın işi diye düşünüyorum 3. Nesil işlemcin varken 240hz monitöre para harcamak hiç mantıklı değil.

Sen sistemi yükseltmek için ayıracağın bütçeyi söyle mevcut ekran kartın varsa onu söyle biz sana alman gerekenleri söyleyelim hocam monitör çok sonranın işi diye düşünüyorum 3. nesil işlemcin varken 240Hz monitöre para harcamak hiç mantıklı değil.

6 7 civarı Gigabyte H610M i3 12100F RX580 16 GB DDR4 RAM.
Bence gayet yeterli olur sizce?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı