RX 580 Sisteme yükseltme önerisi

Roley

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba!
1 yıldır kullanmadığım bilgisayarımı şimdi kullanmaya başladım fakat eskisi gibi performansı yok. Bilgisayarcıya götürdüm format ve temizligini yaptırdım fakat aynı. Yüksek FPS ama akıcılık yok 900 FPS'i gördüğüm de oluyordu. 1 yıl öncesine kadar akıcılığı güzeldi şimdi ne değişti bilemiyorum belki artık sistemim zayıf kalmıştır diye düşündüm o yüzden sizden ricam yeni bilgisayar yerine parçalarımı yükseltmek istiyorum daha iyi performans için ama neyi yükselteceğim hakkında bir fikrim yok. Yardımcı olur musunuz bilgisayar özelliklerini paylasıyorum.

AMD Ryzen 5 1600
RX 580 16 GB RAM 8 GB ekran kartı.
MSI B450MPRO anakart
480 GB SSD 1TB hard disk var ( M.2 SSD değil)

Monitör LG'nin 75 Hz 1 ms başka özelliklerini hatırlamıyorum.
Bu sistemde neleri yükseltsem yararıma olur acaba?

Not: Bilgisayarcıya götürdüğümde bana M.2 SSD soketi de varmış zamanında M.2 SSD alsaydın bu bilgisayarı 5-6 kat daha verimli kullanabilirdin dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe nedir?
İşlemciyi 5600 yapabilirsiniz. Monitörüde bi 144hz yapın çoğu oyunda rahat oynarsınız o sistemle. Eğer daha çok Bütçe varsa ekran kartını rx6600 yaparsanız sizi birkaç yıl götürür.

Ya da monitör yerine ilk kartı değişin o size kalmış.

Acil olarak işlemci yükseltmesi gibi duruyor. Ram ve anakartın yeterli.
M2 oyunlarda bahsedildiği kadar fps olarak fark yaratmayacak sadece yükleme ekranlarını daha az görürsün. Elinde Sata SSD var zaten. Güncel oynadığın oyunları bu ssd ye kurarsan M2 ile aradaki farkı kapatırsın HDD için aynı şeyi söyleyemem ama.
Bir de monitör 75hz ise sana yansıtılan fps 75 olacaktır. FPS testlerinde 100 - 200 de görsen monitörün 75fps gösterecek. Yeni monitör düşünebilirsin 144hz veya 180hz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı