RX 580 sisteme yükseltme tavsiyesi

hasan231

Centipat
Merhaba, öncellikle RX580 ekran kartım var. İleride değişebilirim belki şu an konumuz o değil, anakart ve işlemci alacağım önerileriniz nelerdir? F/P olarak oynayacağım oyunlar Valorant MTA CS2.

CS 2 ekran kartı tabanlı bence ekran kartı yükselt. İşlemcin nedir?
CS2 ekran kartı tabanlı bir oyun değil. Şuan hala işlemci tabanlı bir oyun fakat CS:GO'ya göre GPU ihtiyacı gerçekten arttı.

Merhaba, öncellikle RX580 ekran kartım var. İleride değişebilirim belki şu an konumuz o değil, anakart ve işlemci alacağım önerileriniz nelerdir? F/P olarak oynayacağım oyunlar Valorant MTA CS2.
Bütçe nedir? PSU nedir?

CS2 ekran kartı tabanlı bir oyun değil. Şu an hala işlemci tabanlı bir oyun fakat CS:GO'ya göre GPU ihtiyacı gerçekten arttı.

Bütçe nedir? PSU nedir? Dostum tek tek sormayalım lütfen.

Hocam işlemci tabanlı olabilir ama GPU CPU'nun iki katını kullanıyor o yüzden ekran kartı tabanlı dedim.

CS2 ekran kartı tabanlı bir oyun değil. Şu an hala işlemci tabanlı bir oyun fakat CS:GO'ya göre GPU ihtiyacı gerçekten arttı.

Bütçe nedir? PSU nedir?

600 watt bütçe şu an belli değil fakat Ryzen 5 5600 5500 3600 3600X gibi F/P tabanlı işlemcileri ve A520M anakartı düşünüyorum zaten RAM ayarlıyacağım.

Hocam işlemci tabanlı olabilir ama GPU CPU'nun iki katını kullanıyor o yüzden ekran kartı tabanlı dedim.
Bu oyunu ekran kartı tabanlı yapmaz ki. İşlemci GPU gibi %80-90 kullanılacak diye bir şey yok oyunlarda.
Deneyin bakalım RX580 8GB ve 4060 8GB aynı işlemci ile. Bir de örneğini verdiğim GPU'lar gibi aralarında az çok o kadar fark olan işlemcilerle deneyin. Farkı görürsünüz.

600 watt bütçe şu an belli değil fakat Ryzen 5 5600 5500 3600 3600X gibi F/P tabanlı işlemcileri ve A520M anakartı düşünüyorum zaten RAM ayarlıyacağım.
Bütçe belli olmadan sadece sizin de dediğiniz gibi F/P bileşenler üzerinden yürünebilir.

Bu oyunu ekran kartı tabanlı yapmaz ki. İşlemci GPU gibi %80-90 kullanılacak diye bir şey yok oyunlarda.
Deneyin bakalım RX580 8 GB ve 4060 8 GB aynı işlemci ile. Bir de örneğini verdiğim GPU'lar gibi aralarında az çok o kadar fark olan işlemcilerle deneyin. Farkı görürsünüz.

Bütçe belli olmadan sadece sizin de dediğiniz gibi F/P bileşenler üzerinden yürünebilir.

Bende açıkçası onu istiyorum şu an.

Bütçen nedir bilmiyorum ama anakart, işlemci ve bellek değişmeniz kesinlikle gerekli. Eğer bütçeniz kısıtlı ise Ryzen 5500 ve a serisi AM4 anakart yeterli olur. 2*8 GB DDR4 bellek te işinizi görür. Bütçeniz fazlaysa Ryzen 7500F işlemci ve yine a serisi AM5 anakart ve 2*8 GB DDR5 bellek ile uzun süre sizi idare eder.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı