Merhaba arkadaşlar.
Geçenlerde yeni bir sistem topladım. Kısaca özellikleri yazayım;
ANAKART : ASUS B450M-PRIME
İŞLEMCİ : AMD RYZEN 5 2600
RAM : XPG 8 GB 3000 Mhz
GPU : AMD RX 580 NITRO+
PSU : 700W
SSD : Samsung EVO 970 - 500 GB
Sorunum şu; özellikle oyunlarda (LoL'de çok fazla oluyor.) Bilgisayar kendini bir anda kapatıyor ve 4-5 dk açılmıyor. Sıcaklık değerlerine bakıyorum 45-55 derece arası hatta 55 olmuyor bile.
BIOS güncel. Driverlar güncel. (Zaten sıfırdan kurduğum için tek tek güncel driverları indirdim.)
BIOS'taki ayarlarımda D.O.C.P açık. (Kapalıyken de aynı şey oluyordu) RAM 3000 MHz ama anakart 2666 MHz gördüğü için açtım. Onun dışında herhangi bir Overclock yapmadım. Default ayarlarda da sorun yine devam ediyor.
Komple söküp kabloları, montajı baştan yaptım sorun yine aynı. Dün 2 saat "Dishonored" oynadım herhangi bir kapanma olmadı. Sorunun ne olduğunu ben bulamıyorum. Yardımcı olur musunuz?
Gayet güzel bir sistem almışken kalitesiz bir PSU almak sisteme ayıp olmuş, ekran kartınızı, anakartınızı bir voltaj dengesizliğinde yakabilir. Yeni bir PSU alın. 600W fazla bile gelir, 550W da alınabilir.
Gayet güzel bir sistem almışken kalitesiz bir PSU almak sisteme ayıp olmuş, ekran kartınızı, anakartınızı bir voltaj dengesizliğinde yakabilir. Yeni bir PSU alın. 600W fazla bile gelir, 550W da alınabilir.
Cougar markası TRde yaygın oolmadığı için kötü diyemezsiniz.
Cougar güzel markalardan biridir. Lütfen bir konu hakkında veya marka hakkında yeterince bilgiye sahip olmadan yorum yapmayın.
Aynı ekran kartını bende kullanıyorum ultra da saatlerce oynatıyor bir sorun yaşanmadı. Muhtemelen bir dengesizlik var sisteminde o yüzden kapanıyor aldığın yerle konuş bence
Aynı ekran kartını bende kullanıyorum ultra da saatlerce oynatıyor bir sorun yaşanmadı. Muhtemelen bir dengesizlik var sisteminde o yüzden kapanıyor aldığın yerle konuş bence
Bence lolde bir dengesizlik var. Silip baştan yükleyeceğim bir oyunda bu kadar fazla kapatamaz kendini.. normal internette takılıyorum hiç sorun yok, fortnite full grafik oynuyorum hiç sorun yok ama lolde çat diye kendini kapatıyor makine..
Gigabyte Sumo Y kasa ile birlikte aldım PSU'yu ve 1 tane olumsuz yanıt yok bu kasa ve Psu ile ilgili. O yüzden hem fiyat hem performans diye tercih ettim..