RX 580 takınca anakart çalışmıyor

327472

Hectopat
1 Hafta önce topladığım sistemim iki gün önce gayet iyi bir şekilde çalışırken dün CS:GO oyununda bir anda kapandı ve kasa asla açılmıyor, işlemci soğutucusu olarak AMD Wraith Prism fan kullanıyorum ve sadece fanın üzerindeki AMD ışığı anlık yanıp kapanıyor. Normal kasa fanında asla hareket yok. Anakartın yandığını falan düşündüm ama sanırım sorun ekran kartında. Ekran kartını çıkardığımda sistem sorunsuz bir şekilde çalışıyor başka bir kartla görüntü alabiliyorum. Sizce ekran kartında sorun var mı? Toplama olarak Inventus'tan toplamıştım komple kasayı geri göndermeli miyim yoksa sadece ekran kartını mı göndereyim?
  • Ryzen 5 3500 X
  • MSI RX580 OC 8 GB 256 Bit
  • FSP 500W 80+ EU
  • G.Skill CL16 3200 MHz 8gbx2=16 GB
  • Kingston 240 GB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet başta çalışıyordu sürekli kabloları kontrol ettim ama çalışmıyor bir türlü başka kasada deneyeceğim.

Zaten farklı ekran kartı ile çalışıyorsa sistem, muhtemelen, kartta sorun vardır, eğer aynı kart, başka bir PC 'de çalışıyorsa, sorun PSU'dadır. Denemek için taktığınız ekran kartı daha düşük güç tüketiyorsa, belli olmuyordur.

Eğer kart bozuksa garanti yolları gözüktü.

Öyle gözüküyor gerekli şikayetleri devlet kuruluşlarına yaptım garanti konusunda firma sıkıntı verirse diye
1 yıl sonra konuyu hortlatıyorum fakat aynı sorunu yaşayan olursa diye yazayım dedim ;

Ekran kartı fabrika çıkışı ısı konusunda sorun çekiyormuş, ilgili firma değişim yaptı. Sorunsuz bir şekilde kullanıyorum şuanda. Aynı durumu yaşayan arkadaşlar olursa kartı direk değişime yollamalarını öneririm, ben bir kaç kez deneme yaptım iyiki komple sistemi yakmamışım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı