RX 580 Valorant FPS düşüşü

aLoneDark14

Hectopat
Daha fazla  
Genellikle Valorant oynuyorum ve Valorant oynarken FPS'nin 130-160'a kadar düştüğü oluyor, bu normal mi yoksa sistemimde FPS düşüklüğü mü var? Bir de adamları tam öldürdüğüm sırada FPS düşmesi gibi bir şey oluyor oyun kasıyor. Tüm bu anlattıklarım dışında ekranımın 144Hz olmasına rağmen ekranımda kasma varmış gibi hissediyorum. Bu yırtılmadan kaynaklı mı ondan kaynaklı ise nasıl çözerim?
Sistem özellikleri;
ASRock RX 580 Phantom Gaming 8 GB O.C
Ryzen 5 2600 işlemci (quick CPU ve Windows'dan yüksek performansa ayarlı)
Adata XPG Gammix RAM 3000MHz tek kanal (RAM'ler 3000 MHz de çalışıyor BIOS üzerinden de kontrol ettim.)
Gigabyte B450M S2H anakart (BIOS sürümü F51 yaklaşık 2 sene önceki sürüm )
Adata 512 GB SSD.
Aerocool 500W güç kaynağı.

Bir ekleme yapıyorum ekran kartını en son sürüme yükselttim ve oyun aşırı akıcı oldu ve fps ortalamasını 190 olarak gösterdi ancak 2-3 maç attıktan sonra o akıcılık yavaş yavaş gitti ve fps ortalaması 140-150 civarına düştü.

Son düzenleme:
Vsync (Dikey senkronizasyon) işinize yarıyabilir. Oyun ayarlarından açabilirsiniz. Ekranınız da kasma varmış gibi hissediyorsanız bunu yapın: (Benim monitörüm 75Hz sizinki 144Hz ise 144Hz i seçin. Bunları yaptıktan sonra biiznillah sorunlarınız çözülür.)

Deneyip sonucu buraya yazacağım.
Denedim fakat bir farklılık göremedim.Zaten dün ekran kartını en son sürüme yükselttiğimde o yırtılma hissiyatı gitti diyebilirim.Benim asıl kafama taktığım şey başka rx 580 ryzen 5 2600'e sahip kişiler valorant'ta 180-200 fps alırken benim 140-160 a kadar düşmesi bunu nasıl çözerim ?

Son düzenleme:
RX 580 Ryzen 5 2600'e sahip kişiler Valorant'ta 180-200 FPS alırken benim 140-160'a kadar düşmesi.

Dostum 180-200 arası FPS alan arkadaşların bunu sana ortalama olarak söylemişlerdir. Senin 140-160 arası alman onların aldığı FPS değerinden düşük değil. Onlarda yer yer senin aldığın FPS'leri görüyorlardır emin olabilirsin. Bu kafaya takılacak bir şey değil bence. Keyfine bak.

RAM MHz hızları fazla olabilir.
kaç mhz olmalı ? Benimkiler 3000 mhz de çalışıyor.
20.11.2 sürümünü indirip, kurun.
DDU ile silmeyi unutmayın.
En güncel sürüme güncelledim fakat çok berbat oldu bende 20.11.2 (WHQL) sürümüne geri döndüm.Bu arada bir şeyi fark ettim sürücüyü ddu ile kaldırıp sürücüyü yüklediğimde (sürüm fark etmeksizin)ilk 1-2 maç hiçbir sıkıntım olmuyor ama 2 maç sonra pc kasmaya efektlerin yoğun olduğu yerlerde fps drop yapmaya devam ediyor.

Son düzenleme:
bendede rx 580 varken benzer sıkıntılar başlamıştı.cold war oynarken ilk 2-3 maç sıkıntı olmazdı ama sonrasında fps80 lerden 40 lara düşerdi.ısı problemi yoktu ama performans ne hikmetse düşerdi.çareyi ekran kartını değiştirerek çözdüm.

Hangi kartla değiştirdiniz ?
Sıcaklıkların nasıl?
Valorant'ta en düşük ayarlarda 60-70 derece (bazen 70'e çıkıyor hatta 75 e çıktığını bile görmüştüm ama genel olarak 60-65 derecede.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…