RX 580 Valorant FPS düşüşü

Valorant'ta en düşük ayarlarda 60-70 derece (bazen 70'e çıkıyor hatta 75'e çıktığını bile görmüştüm ama genel olarak 60-65 derecede.)

Sorunun RAM kaynaklı, tek kanal RAM kullanıyorsun. Onu çift kanal yapmalısın.

Tek kanal RAM'in FPS düşüklüğü yaptığını duymuştum ama FPS düşmesi yaptığını ilk kez duydum. Sorun RAM'den kaynaklı mı?

Droplara da yol açabilir. Büyük ihtimalle evet.

Birde yeni bir ekleme yapıyorum oyun içinde spotify'dan müzik dinlerken müziği multimedya tuşlarından durdurduğumda yine fps'drop oluyor nasıl bir iş anlamadım. :D
Droplara da yol açabilir. Büyük ihtimalle evet.
Peki aynı marka model ram mi takmam lazım yoksa farklı takabiliyor muyum?Takabiliyorsam hangi marka model ram önerirsiniz ?

Peki aynı marka model RAM mi takmam lazım yoksa farklı takabiliyor muyum? Takabiliyorsam hangi marka model RAM önerirsiniz?

En garantisi hep aynısından almaktır.

Bunun iki şartı var:

• CL x 2000 / MHz denkleminin tutması lazım.
  • Çiplerin aynı olması lazım.

rtx 2060 super almıştım gerçekten arada çok büyük fark olduğunu yaşadım yaşıyorum :)
Anladım ama ben o fiyatlara çıkamam malesef.En kötü ihtimalle nvdia ekran kartına geçmeyi düşünüyorum amd ekran kartı pişmanlık cidden.
Sorunu çözdüm galiba.
ilk olarak ram frekansı 3000 de değilmiş :D görev yöneticisinde 3000 yazıyordu bende BIOS'dan 3000 yaprım diye biliyordum ama yapmamışım.Daha sonrada BIOS'dan smt ayarını kapattıktan sonra fps 180-200 civarı oldu.Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı