RX 580 ve i3 9100F sistemde %100 CPU kullanımı sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

andreas7

Hectopat
Merhaba, benim bir sıkıntım var tüm oyunlarda değil ama çoğu oyunlarda bilgisayar CPU'yu %100 kullanıyor ve kasadan fena bir şekilde fan sesleri geliyor sorunu acaba darboğaz mı diye baktım fakat GPU kullanımı %90'na düşmüyor bunun sorunu nedir acaba? Sistemim de şu şekilde;

• Ekran kartı: ASUS Radeon RX 580 4 GB.
  • Işlemci: i3-9100F 3.60GHz.
  • RAM: Kingston 4 GB drr4 (2x)
  • anakart: ASRock H310cm-HDV.
  • PSU: 500 Watt.
  • HDD: 250GB harddisk.
Resimler şunlar;

22222.png
432344.png

Sadece oyun açıkken yapıyorsa gayet normal derim ben NFS heat ağır bir oyun çünkü.

O işlemcinin RX 580'e darboğaz yapması çok doğal. 9100F o kartı besleyebilecek kadar güçlü olmadığı için doğal olarak darboğaz yaşıyorsunuz. İşlemci yükseltmesi yaparak sorunu çözebilirsiniz.

İşlemcinin kendisini tam kullanması normal, ama bu kadar ısınması normal değil. Bende AMD Ryzen 5 1600 AF var Battlefield 1 Ultra ayarlarda tam kullanımda en fazla 62 derece oluyor ve fan sesi yok düşük devirde artmadan kalıyor sıcaklık. Kasanız nedir?

O işlemcinin RX 580'e darboğaz yapması çok doğal. 9100F o kartı besleyebilecek kadar güçlü olmadığı için doğal olarak darboğaz yaşıyorsunuz. İşlemci yükseltmesi yaparak sorunu çözebilirsiniz.

O işlemciyle darboğaz yapmaz. GPU kullanımı %90 altına düşmüyor diyor arkadaş zaten.9100F gayet güçlü bir işlemci.

Hayır, o işlemci besleyebilcek güçde. Görev yöneticisinde öyle görünmesi doğal ve oyun içi %80 bir değer gayet normal. Hardware bilginiz olmadan yorum yapmassanız daha iyi olur.

(bkz. Bottleneck Calculator - PC Builds)

Hayır normal değil, darboğaz oluyor nesi normal anlamadım.
İşlemci %100 kullanılıyor çünkü sistem gereksinimleri yüksek bir oyun. Ama ekran kartı kullanımı da yüksek olduğu için darboğaz yapmaz. Isınma değerleri ve kullanımlar normal. Ultra ayarlarda oynadığını düşünüyorum. Yüksek-orta ayarlara alarak biraz düşürebilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı