RX 580 ve i3 9100F sistemde %100 CPU kullanımı sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

andreas7

Hectopat
Merhaba, benim bir sıkıntım var tüm oyunlarda değil ama çoğu oyunlarda bilgisayar CPU'yu %100 kullanıyor ve kasadan fena bir şekilde fan sesleri geliyor sorunu acaba darboğaz mı diye baktım fakat GPU kullanımı %90'na düşmüyor bunun sorunu nedir acaba? Sistemim de şu şekilde;

• Ekran kartı: ASUS Radeon RX 580 4 GB.
  • Işlemci: i3-9100F 3.60GHz.
  • RAM: Kingston 4 GB drr4 (2x)
  • anakart: ASRock H310cm-HDV.
  • PSU: 500 Watt.
  • HDD: 250GB harddisk.
Resimler şunlar;

22222.png
432344.png

O işlemciyle darboğaz yapmaz. GPU kullanımı %90 altına düşmüyor diyor arkadaş zaten.9100F gayet güçlü bir işlemci.
Gayet güçlü de denemez. 4/4 Çekirdek bir işlemci. Maksimum RX 580 besler zaten. 1650 Super de besler daha üstünü besleyemez. Sınırı gibi bir şey.
Attığınız site saçmalıktan ibaret. Arkadaşın attığı fotoğrafa bakın, GPU kullanımı %76, CPU ise %70. Bu ne demek, darboğaz demek. Ağzı olan konuşuyor tabii.
İkisi de normal değer. Darboğaz yok.

İşlemci GPU uyumluluğu tam %2 lik bir darboğaz değeri var dolayısıyla sistemde darboğazdan bahsedilemez bile.

GPU %76? Nasıl darboğaz yok?
GPU %76 olması zaten iyi bir şey. CS:GO gibi hafif oyunlarda zaten CPU %25 GPU %35 gibi değerler de olur. Darboğaz işlemcinin tamamını kullansa da ekran kartının yüzdesi çok düşük olmasıdır. Bu sistem de darboğaz yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı