Merhaba,
Bende sizin gibi parça parça bileşen alarak sistem toplamaya başladım. Öncelikle merak ettiğim konu her ay ne kadar bütçe ayırabildiğinizdir. Bütçenizi belirtirseniz ve istediğiniz sistemin performansı ne ölçülerde olmasını söylerseniz size daha iyi yardımcı olabilirim.
Parça parça sistem toplamanın artıları ve eksileri vardır.
Artıları:
1) Taksitle alıyormuşcasına bilgisayar toplarsınız.
2) Her alacağınız parçanın indirime girmiş şekliyle en ucuza satın alma olasılığınız artar.
3) Daha yeni modelleri sisteminize dahil edebilirsiniz.
Eksiler:
1) Alacağınız parçaları deneme şansınız bulunmayabilir.
2) Aldığınız bir bileşen daha sonra uygun bulabildiğiniz bir bileşenle uyumsuz olmasından dolayı pişmanlık yaşatabilir.
3) Bir bileşen alındığında diğer ayı beklemek stresi sizi sıkabilir
4).. liste uzayabilir. Garanti durumları vs.
Öncelikle tavsiyem bileşenleri aşağı yukarı birbiriyle uyumlu olacak şekilde bir yere yazmanız.
Daha sonra bunları üç güne bir satın almayı tasarladığınız güvenilir sitelerden her gün kontrol etmenizdir. Akakçe, epey gibi sitelerde kullanabilirsiniz.
Ben ilk olarak sizin gibi kasa ve psu almayı düşünüyordum. Fakat Asus Dual Rx580 OC 4G modeli 1075 Tl ye indirime girdi. Satın aldım. Arkadaşta denedim, çalışır durumda ve koydum kenara. Satılık ilanlara 1350 Tl den koydum 1300' e alıcı bulursam satacağım.
Şimdi SSD, kasa ve psu üçünü bu ay alacağım. Sonraki ayda Ryzenlerin 3000 serisi ve yeni anakartlara göre sistemi 3000 serisinden mi kuracağım yoksa ikinci 2000 serisinden mi kuracağım karar verip bu bileşenleri de alacağım. Daha sonra ise Ramleri alıp toplam 4 aylık sürede toplamayı bitirmiş olacağım.
Size tavsiyem işlemci ve ekran kartlarının yeni sürümlerini görmeden SSD ve RAM ve KASA(psu hariç) alabilirsiniz. Diğerlerini almayın.
Eki Görüntüle 356846
Eki Görüntüle 356847
Kasa da aklımda Dark N10 Pro modeli var
Bu arada bence RX580 gibi bir karta Ryzen 5 2600 gibi bir işlemci alırsanız daha iyi olur.
İndirimler bu aralar olmaz. Yılbaşı stok sayımları, ürünlere zam vs gibi konulardan dolayı 10-15 gün sonra indirimler olur gibi geliyor bana.
Son olarak dediğiniz kasada ısınma problemi var.