RX 580 ve R5 1600 AF sistem yükseltme önerisi

Yszbaris

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarım 5 yıllık. Başlangıçta GTX 1650S ekran kartını kullanıyordum. Bir anda bozuldu. İkinci elden RX 580'e geçtim. Aldığım performans şu sıralar beni hiç memnun etmiyor. Rust oyununu 30 FPS oynayabiliyorum. Bu FPS değeri 3 sene önce 70 - 80 arasıydı. Bu oyunda en çok etki eden şey işlemci bu yüzden aklımda işlemci yükseltmesi var. R5 1600 AF artık çok eskidi. R5 5500'e geçmek istiyorum. R5 5600 de söylenen modeller arasında ancak aralarındaki farkın dağlar kadar olmadığı görülüyor ve üstüne üstlük aralarında 1000 TL'ye yakın fiyat farkı var. Benim amacım ise harcayabileceğim en az parayı harcayıp en yüksek FPS'i alabilmek.

Çünkü zaten diğer sistem parçalarının da ömrü o kadar uzun değil. Elime para geçene kadar beni idare edebilecek bir hale gelmesini istiyorum. R5 5500 2500 TL bandında tray olarak satılıyor. R5 5600 ise 3800 civarında. Benim fikrim R5 5500. sizce oyunlarda aldığım FPS'i değiştirir mi? Ağırlıklı oynadığım oyunlar, CS2, Rust. Bu oyunlar zaten işlemci ağırlıklı. Yani ekran kartını şimdilik böyle bırakıp o tarafa yatırım yapmak bana daha mantıklı geldi. Bir diğer şey de anakartımın OC desteği olmaması. Beni en çok kısıtlayan şeylerden birisi de o. RAM'leri bile 3200 MHz yerine 2933 MHz olarak çalıştırabiliyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

RX 580 2048sp.
R5 1600 AF.
8+8 16 GB RAM.
A320M-R
450W PSU.
500 GB Samsung EVO 870 SATA SSD.

Aradaki fiyat farkına değecek bir fark var. Bütçeniz elveriyorsa R5 5600 alın hocam önbellek farkından dolayı rekabetçi oyunlarda fark ediyor. Ayrıca ekran kartı yükseltmek istediğinizde daha geniş bir yelpazeye sahip olursunuz. 2.el alabilirsiniz bu arada işlemci en az sorun çıkartan parçalardan birisi.

Toplam bütçe belirtirseniz ekran kartı önerisi de yapabilirim.

Sistem beni yükselt diye bağırıyor. Yerinde olsam 5500 ü ikinci el alıp gittiği yere kadar giderdim. İyi fiyata bulursan 5600 de olur.

Tray filan dediğin için sıfır alacağını varsaydım, bu sisteme sıfır parça almak gereksiz masraf olur.

Ya 1600 AF + 1660 Ti kombosu yapabilirsiniz ya da R5 5600 + bütçenize hangi kart yetiyorsa derim. Hangi parçaya öncelik vereceğinize bağlı.

Aradaki fiyat farkına değecek bir fark var. Bütçeniz elveriyorsa R5 5600 alın hocam önbellek farkından dolayı rekabetçi oyunlarda fark ediyor. Ayrıca ekran kartı yükseltmek istediğinizde daha geniş bir yelpazeye sahip olursunuz. 2.el alabilirsiniz bu arada işlemci en az sorun çıkartan parçalardan birisi.

Toplam bütçe belirtirseniz ekran kartı önerisi de yapabilirim.
Ekran kartı yükseltmeyi mantıksız buluyorum. Sistem zaten her yerden elde kalıyor. Bütçe veremiyorum tam olarak yani aslında tek amacım işlemci üzerine. 2. el istiyorum ama fiyatlar çok saçma sarı sitede. En basitinden PSU da çok az. Daha sonrasında anakart çok giriş seviyesi. Yani o yüzden ekran kartı üstüne gitmeyi düşünmedim.
Ya 1600 AF + 1660 Ti kombosu yapabilirsiniz ya da R5 5600 + bütçenize hangi kart yetiyorsa derim. Hangi parçaya öncelik vereceğinize bağlı.
Ekran kartını bir süre tutup yeni işlemciyle idare etmek istiyordum.
Sistem beni yükselt diye bağırıyor. Yerinde olsam 5500 ü ikinci el alıp gittiği yere kadar giderdim. İyi fiyata bulursan 5600 de olur.

Tray filan dediğin için sıfır alacağını varsaydım, bu sisteme sıfır parça almak gereksiz masraf olur.
İkinci el piyasası neredeyse sıfırlardan pahalı. Bir de param güvende yok. Olsa da komisyon koyuyor. Olmayanları da çoğu İstanbul'da değil
30 FPS olması bir ayarın düzgün yapılmamış olabileceğine işaret. FPS kilidi veya V-Sync açık olabilir.
Hocam monitör 280 Hz. Zaten en fazla da 40 FPS'leri görüyorum. Örneğin CS2'de 160 180 lere kadar çıktığı yerler oluyor. Yani Rustta özellikle optimizasyon sıkıntısı var gibi.

Ekran kartı yükseltmeyi mantıksız buluyorum. Sistem zaten her yerden elde kalıyor. Bütçe veremiyorum tam olarak yani aslında tek amacım işlemci üzerine. 2. el istiyorum ama fiyatlar çok saçma sarı sitede.

İsterseniz işlemci+ekran kartınızı 2.el satıp bu bütçeyle ekran kartını yükseltebilirsiniz. Aşağı yukarı 3000TL'ye satabilirsiniz bu ikisini. Biraz da siz ekleme yaparsanız RX 5600XT alabilirsiniz. İşlemci olarak da R5 5600 şiddetle öneririm.

Bir de bunu fark ettim az önce. Termal macununu değiştireli de 6 ay falan olmuştur yaklaşık. Oyun açıkken böyle.

Dosya Ekleri

• dv.png
    dv.png
    21,8 KB · Görüntüleme: 9

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı