RX 580 ve R5 2600 Sistem alınır mı?

İşlemcisi falan güzel ancak kasa ve SSD konusunda dikkatlı olman gerek. Adata SU600 serisi sorunlu ben kullanıyorum pişmanım. Kasa ise idare edecek cinsten. Bütçe o kadar çıkıyorsa eğer bunu alabilirsin belki.

AMD Ryzen 5 1600 12nm
Gigabyte B450M S2H
Galax GTX 1660 Super
Team T-Force Vulcan 8x2 16 GB 3200 MHz
Zalman N3
High Power 500W 80+
Kingston A400 240 GB
Ondan daha iyi olacaktır ancak 4850 TL tutuyor. Bütçeyi aşmak istemezsen RAM'ı Corsair Vengeance 8 GB 3000 MHz düşürmen gerekir. Eğer RAM'ı düşürürsen sonradan eline para geçince tekrar 8x2 16 GB yap ve tüm oyunların keyfini çıkar.
İşlemcisi Ryzen 5 2600 ile yarışır mı hocam? Kusura bakmayın çok bilgim yok.
İşlemci olarak AF Box, 12nm yazanlardan bulursan onlar R5 2600 ile aynılar fakat normal AE Box, 14nm bulursan onlar pek güçlü değiller. Benim attıklarım 12nm yani AF Box.
Hatta İncehesap sitesinde Cuma akşamları Gaming Gecesi diye bir indirim vakti oluyor. Oradan 2000-1900 TL'ye RX 5600 XT kovalayabilirsin veya direkt GTX1660 Super alabilirsin sana kalmış.

İşlemcisi falan güzel ancak kasa ve SSD konusunda dikkatlı olman gerek. Adata SU600 serisi sorunlu ben kullanıyorum pişmanım. Kasa ise idare edecek cinsten. Bütçe o kadar çıkıyorsa eğer bunu alabilirsin belki.

AMD Ryzen 5 1600 12nm
Gigabyte B450M S2H
Galax GTX 1660 Super
Team T-Force Vulcan 8x2 16 GB 3200 MHz
Zalman N3
High Power 500W 80+
Kingston A400 240 GB
Ondan daha iyi olacaktır ancak 4850 TL tutuyor. Bütçeyi aşmak istemezsen RAM'ı Corsair Vengeance 8 GB 3000 MHz düşürmen gerekir. Eğer RAM'ı düşürürsen sonradan eline para geçince tekrar 8x2 16 GB yap ve tüm oyunların keyfini çıkar.

İşlemci olarak AF Box, 12nm yazanlardan bulursan onlar R5 2600 ile aynılar fakat normal AE Box, 14nm bulursan onlar pek güçlü değiller. Benim attıklarım 12nm yani AF Box.
Hatta İncehesap sitesinde Cuma akşamları Gaming Gecesi diye bir indirim vakti oluyor. Oradan 2000-1900 TL'ye RX 5600 XT kovalayabilirsin veya direkt GTX1660 Super alabilirsin sana kalmış.

Anladım hocam çok uğraşmadan bu sistemi almayı düşünüyorum hocam, ekran kartı iyi ve RAM 16 GB'siz olsanız tercih eder misiniz?

Anladım hocam çok uğraşmadan bu sistemi almayı düşünüyorum hocam, ekran kartı iyi ve RAM 16 GB'siz olsanız tercih eder misiniz?
Benim attığım sistemi almayı düşünüyorsun sanırım hocam? 8 GB'siz olsa tercih ederim şahsen ancak RAM miktarını arttırmadan yüksek sistem gereksinimli oyunlarda drop söz konusu olur.

Yine aynı şekilde yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunlarda drop söz konusu olur hocam. RAM'ı 16 yapmadan sistemin performansını tam olarak göremezsin. Ayrıca o SSD kronik problemli demiştim hocam. Ben kullanıyorum sistemde onun yüzünden bazen takılmalar vesaire yaşanıyor. 16 TL karşılığında SSD'yi Adata XPG SX8200 Pro 256 GB yapabilirsin. Tercih etme konusuna gelince. Tercih ederdim ancak RAM'ı elime para geçince yükselterek ve SSD'yi SX8200 ile değiştirerek.

Yine aynı şekilde yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunlarda drop söz konusu olur hocam. RAM'ı 16 yapmadan sistemin performansını tam olarak göremezsin. Ayrıca o SSD kronik problemli demiştim hocam. Ben kullanıyorum sistemde onun yüzünden bazen takılmalar vesaire yaşanıyor. 16 TL karşılığında SSD'yi Adata XPG SX8200 PRO 256 GB yapabilirsin. Tercih etme konusuna gelince. Tercih ederdim ancak RAM'ı elime para geçince yükselterek ve SSD'yi SX8200 ile değiştirerek.

Hocam çok özür dilerim ama sistemde RAM zaten 16 GB? Bu kötü bir şey mi? Tamam hocam SSD'yi değiştireceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı