RX 580 ve Ryzen 5 2600x AC: Unity Düşük FPS Sorunu

Merhaba arkadaşlar, sistemim gayet yeterli olmasına rağmen AC Unity'de 60 FPS altına düşüyorum. Oyunu daha bugün indirdim, herhangi bir yama falan yapmadım.

Sistemim;

RX 580
16GB 3000MHz RAM
Ryzen 5 2600X
Asus TUF B450 Gaming Anakart

Bu donanımlar var ve daha 2 ay oldu alalı. Youtube'dan izlediğim kadarıyla bu sistemle 70 FPS üstü ultra ayarlarda alıyorlar fakat bendeki sıkıntı nedir? 50 FPS görüyorum sürekli ve sinematik sahnelerde 17 FPS düşüyor ayrıca FreeSync açık olmasına rağmen yırtılma oluyor anlam veremedim bu arada BIOS dışında tüm driverlar güncel BIOS güncel değil bir tek fakat oda çok eski sürüm değil diğer oyunlarda bir sıkıntı yaşamadım, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sistem bende var. Oyunun optimizasyon sorunu var fark ettiysen 200 tane NPC çıkıyor her tarafta.

Ryzen ile düşük FPS alman normal.

Bir önce ki driver ile ( 1.9.4.1 oluyor sanırsam ) tekrar deneyin. BIOS'unuzu da güncelleyin.

Konu eski olabilir fakat sorunlar değişmiyor ve asla değişmeyecek gibi. Unity oyunlarının %90 kadarında aynı sorun hala mevcut.

Unity ile yapılan oyunları çoğunlukla amatör kişiler yaptığı için haliyle optimizasyon v.s gibi şeyleri de bilmiyorlar önemsemiyorlar yada beceremiyorlar.

Unity ile yapılmış basit bir 2d oyun bile %100 Cpu ve %100 Gpu kullanabiliyor ve 10 dakika içinde bilgisayar fırına dönebiliyor.

Ne yazık ki artık önüne gelen Unity ile oyun yaptığı için piyasa çöp Unity oyunlarından geçilmiyor.

Steam ve diğer oyun satıcıları artık satılan oyunun hangi Motor ile yapıldığını göstermeli, şahsen ben asla Unity ile yapılmış bir oyunu satın almam bir daha.

Hocam arkadaş Unity derken Assassin's Creed Unity den bahsetmiş, oyun motoru Unity den değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…