Performans konusunda birbirlerini geçebilen kartlar. Geforce'nin yazılım ve oyun desteği çok ileride. RX 580 alacağınıza Vega'ları bekleyin. Acil almak istiyorsanız MSI GTX 1060 alabilirsiniz. Ayrıca AMD'nin son zamanda cıkardığı referans veya markalarının kartları gerçekten çok tipsiz ve sade duruyor. Nvidia da kalite ve performans kokuyor. AMD hala emekliyor gözümden düştü.
Bir karta bence dış görünüşüne bakarak almamalısınız. Ona bakarsanız Low Profile ekran kartları için örneğin, Gigabyte GT420 çok güzel gözüküyor Sapphire R7 240'a göre lakin R7 240 daha performanslı ve kötü görünüşlü, ayrıca AMD. RX 580 derim. Sonuç olarak güncel ve iyi bir kart, tam bir F/P kartı.
Bir karta bence dış görünüşüne bakarak almamalısınız. Ona bakarsanız Low Profile ekran kartları için örneğin, Gigabyte GT420 çok güzel gözüküyor Sapphire R7 240'a göre lakin R7 240 daha performanslı ve kötü görünüşlü, ayrıca AMD. RX 580 derim. Sonuç olarak güncel ve iyi bir kart, tam bir F/P kartı.
Ben size kendimi anlatamadım galiba. Bir ekran kartını dış görünüşüne göre değil, performansına bakarak alacağız. Siz hala 2K High kart diyorsunuz. Ben sana daha ne diyeyim dostum.
Laflarımı cimbizlayip alma benim dediğim şu birbirlerini geçebilen kartlar dedim hangisi ucuzsa o alınsın görünüş olarak da AMD'nin Founders Edition kartlarinin görünüşü Nvidia'ya göre çok geride bu lafımda ne yalnıslik var?
Ben Nvidia alın demedim ki hangisi ucuzsa onu alın, çünkü benzer performans sergiliyorlar. Bu arada 16 yıl AMD kullandım.
Bu arada herkesin bir AMD veya Nvidia fanligi vardır. Ben de Nvidia faniyim sadece ben de değil dünyada PC kullanicilarin %70 den fazlası Nvidia kullaniyor.
RX 580'nin güç tüketimi daha fazla, 6 pin ve 8pin güç girişi istiyor. GTX 1060 ise sadece 6pin girişi istiyor. RX 580'nin güç tüketimi fazla olduğu için daha fazla ısnıyor, ısınmayı engellemek için fanlar daha hızlı devirde çalışıyor ve dolayısıyla oyunlarda fan gürültüsü daha fazla.
İkincisi GTX 1060'in frekansı 1700MHz iken RX 580 ise 1400MHz'lerde. GTX 1060'ı maksimum 2400MHz'e kadar overclock yapabilirsin, RX 580'i ise 2200MHz'e kadar.
Üçüncüsü DirectX 12 sadece AMD'ye özgü bir yazılım değil. DirectX 12 daha emekleme aşamasında, yazılımcılar dahi nimetlerinden yararlanamıyorlar. Eğer DirectX 12 gelişirse bunun faydasından Nvidia kartlarda yararlanacak.