RX 580 vs GTX 1060

Hangisi

• Oy verenlerin toplamı
    69
Referans kart öneren de kullananda göremedik daha. Amacımız oyun olduğu için marka kartları kullanıyoruz. Marka kartların da dışarıdan bakıldığında Nvidia mı AMD mi olduğunu anlayamazsın hepsi aynıdır. Mesela MSI GAMING 1060 ve MSI GAMING RX480 arasında görünüş anlamında hiçbir fark yoktur. Burada marka taraftarlığı yapmak yerine insanlara fiyat performans konusunda en doğru olanı paylaşmaya çalışalım lütfen. RX480'in DX12 de 1060'ın önüne geçtiği binlerce test videosunda mevcuttur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ayrıca 580 in 480 den 100-200 TL fiyat farkına değecek bir üstünlüğü testlerde görünmüyor. Zaten değişen herhangi bir mimari ya da teknoloji yok. Sadece saat hızlarında ufak arttırmalar var. Küçük bir performans farkı için 35W TDP değerinde yükselme olmuş. 580 almak pek mantıklı görünmüyor. 580'e 480 ti bile denmez [emoji1]

• MSI RX 580 8G
  • MSI GTX 1060 6G

Bu kartların arasında çok kaldım ve performansı iyi olanı almak istemekteyim. Kimisi RX 580 iyidir diyor kimisi GTX 1060 iyidir diyor. Bana göre de RX 580 1440p'de 60 vermesi GTX 1060'ın 1080p'de 60 vermesi beni RX 580 almaya yöneltiyor fakat bu konularda pek bilgim olmadığı için size danışmak istiyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

RX 580 genel olarak daha performanslı. DX12 ve Vulkan'da 1060'dan daha iyi performans veriyor. DX11'de ise ortalama 5-6 FPS farkla GTX 1060 önde. Zamanın varsa Temmuz ayını bekle AMD VEGA mimarili ekran kartları çıkacak ve Polaris'e göre watt başına 2.5 kat daha fazla performans verecek.

RX 580 DX 12 ve Vulkan performansı 1060'dan daha iyi olduğu için ileriye dönüktür.
Zamanın varsa Temmuz ayını bekle AMD VEGA mimarili ekran kartları çıkacak ve Polaris'e göre watt başına 2.5 kat daha fazla performans verecek.

Daha çıkmamış bir kartı tavsiye etmek olanaksız. Ayrıca 2.5 kat daha hızlı olması şu an bir söylentiden ibaret. Tabi olamaz demiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Konuya gelecek olursak, RX 480 almanız tavsiyemdir. Keza forumda RX480 kartına RX580 BİOS'u yükleyerek kullananlar hızla çoğalmakta.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı