RX 580 vs GTX 1060

Hangisi

• Oy verenlerin toplamı
    69
RX580 8 GB modeli 1050 liraydı aylar önce. Mining olaylarından sonra fiyatları ikiye katlandı. Bende RX580 alcaktım fakat RX560 almayı tercih ettim. Fiyatlar normale dönünce RX560'ı satıp RX580 ya da Vega serisi bir ekran kartı alacağım. İkisi arasından RX580 derim fiyatlar normale döndüğü zaman. Şuan alacaksanız GTX1060 daha mantıklı tabi.

Ben de diyorum ki RX 580'e 10 üzerinden 10 verin 1060 GTX 10 üzerinden 9.9 alır fark bu ben MSI RX580 ARMOR alabilecekken MSI GTX1060 6GB Gaming X Plus modelini seçtim çünkü AMD hala Nvidia'nın driver ve destek seviyesine gelebilmiş değil diyelim 20 tane oyun var RX 580 daha iyi bir kart olmasına rağmen 15 tanesinde GTX 1060'ın gerisinde kalıyor. Gereksiz ciddi bir güç tüketimi söz konusu. RX480'nin Tİ modeli bile RX580'e yakın ve denk performans veriyorsa ben o ekran kartına o kadar parayı vermek istemem aynı parayı default olarak güçlendirilmiş GTX 1060'a veririm misal Zotac'ın AMP+'a daha iyi. Ryzen işlemci almışken nvidia fan boy olan ben bu sefer hadi ekran kartını da AMD alalım RX570 bütçeme en uygunu ve mantıklısı derken önce RX580'e bütçe yaratıp karar kılıp inceledikten sonra GTX1060 6GB alıp çıktım.

Eğer 4K oyun oynamayacak ve 28-27'' monitör sahibi değilsek veya ''mining'' yapmılmayacaksa RX580 alınmaz. Ha eğer bunlara da sahipseniz ya da ileride almayı düşünüyorsanız tabi ki de RX580 almak şu anda lehinizedir. Ama Vega modellerde kendini göstermişken AMD ekran kartı almak pekte mantıklı değil. Çünkü en önemli neden o paranın hakkı bu değil, kara borsa oldu ''mining''ten ötürü.

Default kartların performansını buradan karşılaştırıp kendiniz karar verebilirsiniz. TR fiyatlarını göz önünde bulundurmayı da unutmayın.

UserBenchmark: AMD RX 580 vs Nvidia GTX 1060-6GB

Son zamanlarda çoğu kişi RX 580 yerine GTX 1060 önerdi bana ve benimde kafam karıştı. Ben çoğunlukla PUBG ve GTA 5 oynayacağım. Şu an iki kartı da 1500 TL'ye buldum ama hangisini alacağımı bulamadım. Hangisini almak daha mantıklı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı