RX 580 vs GTX 1660

NousrAX

Kilopat
Merhabalar. Donanım Arşivi V4 sistemini beğendim (DADG2 ile arada kalsam da). Stok olarak gelen MSI'ın RX 580 modelinin ısı konusunda çok iyi olmadığını biliyorum. Bu yüzden 1660 almayı düşündüm aradaki fiyat farkı 570 TL. Ancak RX 580'nin undervolt işlemi ile daha stabil ve daha az ısı ile çalışıyor. Sizce 570 TL vermeye değer mi ? Yani açıkçası undervolt işlemi ile pek uğraşasım yok. Ve ikinci sorum 370 TL farkla R5 2600 almaya değer mi ? Aslında ben her zaman 2600 almam tarafındayım ancak testlerde çok bariz bir fark yok. O fiyat farkıyla 16 GB Ram'de yapabilirim.

Sistemi öylece almanızı öneririm GTX 1660 ile RX 580 kafa kafaya kartlardır bu yüzden değiştirmeyin, 600 TL çok fazla 50 TL vb. olsaydı belki olabilirdi. RAM yükseltmesi yapın 8x2 olsun, R5 1600 ile R5 2600 arasında çok fark yok ufacık overlock yaparsanız R5 2600 ile aynı olacaktır yapacağınız tek iş, RAM yükseltmesi olsun eğer depolamaya ihtiyacınız varsa 1 TB HDD eklemenizi öneririm.

1- Sırf soğutması daha iyi diye bir karta 570 TL fark verilmez bence, ama bazı oyunlarda da 12-13 FPS'ye varan farklar oluyor Youtube'deki testlerde. Eğer 570 TL farka 10 FPS fark vermek istiyorsanız alabilirsiniz. Ama pahalı geliyorsa da almamanız daha mantıklı.
2- R5 1600 ve R5 2600 arasında çok fark yok diye hatırlıyorum. Bu yüzden 16 GB RAM yapmanız daha mantıklı.

Yalnız videoda kasa kapağı açık. Genel Olarak internette sıkıntı çekenler olmuş bilmiyorum. R5 1600 alabilirim. O.C için anakart yeterli mi ?

Isı konusunda derken armor modelinin soğutması diğer strix yada gaming x kadar olmasa da yeterlidir soğutması öyle kömüre çevirmez kartı. 1660 a geçme ise size kalmış o kadar farkı verebilecek durumunuz varsa verebilirsiniz. Ama 2600 e geçmenin bir mantığı yok

Isı konusunda derken armor modelinin soğutması diğer strix yada gaming x kadar olmasa da yeterlidir soğutması öyle kömüre çevirmez kartı. 1660 a geçme ise size kalmış o kadar farkı verebilecek durumunuz varsa verebilirsiniz. Ama 2600 e geçmenin bir mantığı yok

İnternette hep yüksek sıcaklığı olduğu söyleniyor. RX 580'nin en kötü modeliymiş.

İnternette hep yüksek sıcaklığı olduğu söyleniyor. RX 580'nin en kötü modeliymiş.
Her söylenene bakma sen strix 1080 inle armor 1080im arasında sıcaklık farkı 6-7 derece 1 saat yükte. Strix e kıyasla bu kadar fark olması normal ve strix in ki baya başarılı olduğunu düşünürsen armor ın da başarılı olduğunu söyleyebilirsin ki strix 1060 ımla zptwc 1060 arasında da 6-7 derece fark oluyor

Sent from my MI 8 Lite using Technopat mobile app

Birde Ryzen 5 1600 ilerde sıkıntı yaratabilir mi ? Yani ileriye dönük olması önemli. Şimdi 2600 yine RTX 2070'e falan uygun ama 1600 sıkıntı yaratır gibi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı