RX 580 vs RX 570 vs GTX 1060

Anıl_alp232

Megapat
Daha fazla  
Geçen sene temmuz ayında Technopat sitesi sakinlerinin yardımıyla bir sistem topladım. Sistemim;
  • *İşlemci: i5-6500
  • *Anakart: B150M-Bazooka
  • *Ekran kart: O zaman almaya durumum yetmemişti fakat RX 480 düşünüyordum.
  • *Hard disk: WD10EZEX
  • *SSD: Kingston HyperX 120 GB 500/500
  • *Kasa: Dark N10 5 fanlı kasa
  • *PSU: Aerocool 600 w +80 güç kaynağı
  • *Monitör: Viewsonic VX2457-MHD Freesync özellikli monitör.
Şu an bu bilgisayarı yaklaşık olarak 14 aydır ekran kartsız bir biçimde küçük oyunları oynayarak kullanıyorum. Tahmin edebileceğiniz üzere artık yetmiyor. Bu nedenle yeni bir ekran kartı alacağım fakat kafamda çok fazla soru işareti kaldı. Örneğin RX480 artık piyasada bulunmuyor. Bu nedenle o kartı eledim. RX 570/580 4/8 GB sürümlerinin gayet uygun fiyatlı olanları da var, uçuk fiyatlı olanları da var. GTX 1060'ın 6GB olan versiyonunun 1300TL'ye olanı da var, 1700TL'ye olanı da var. Kısaca hangi ekran kartını alacağımı şaşırdım. 1600TL bütçem var. Taksitle almayı düşünüyorum. Bu nedenle bana yardımcı olur musunuz? Performans testlerini izliyorum fakat birinde A ekran kartı öne geçiyor, diğerinde B ekran kartı.
Uygun fiyatlı bulduğum site linklerini aşağı koyacağım sizde bakabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence asıl soru RX 580 mi yoksa GTX 1060 mı olmalı, RX 570 ikisininde denge değil. Şuan RX 580'ler anlamsız yüksek fiyatlara satılıyor, GTX 1060 6GB RX 580'e oranla daha iyi fiyatlara satılıyor benim tercihim GTX 1060'dan yana fazladan para vermenin bir anlamı yok. Bu da önerim birkaç MHz fazla olucak diye 200-300TL fazla ödemeye gerek yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı