RX 580 yükte 83 derece normal mi?

Arkadaşlar selamın aleyküm. Benim size bir sorum olacak 2. el almış olduğum Sapphire Nitro RX 580 8 GB 256Bit Special bir ekran kartım var. Ekran kartım masaüstünde çalışırken 45 derece civarlarında geziyor. Fakat oyuna girince (nfs Payback) ekran kartımın sıcaklığı 76-83 derece arasında değişiyor. Bu sıcaklıklar normal mi? Bir sorum daha olacak ekran kartındaki arka demir plaketi çıkartırsam ekran kartı daha fazla soğur mu? Şimdiden teşekkürler. Kasa olarak Dark Unreal 5x12cm kullanıyorum.

Merhaba hocam. Öncelikle RX 580 hangi model onu belirtirseniz ona göre yorum yapabiliriz. Ayrıca RX 580 güç tüketimi fazla olduğundan biraz ısınan bir ekran kartıdır. Kasanın hava akışının iyi olduğunu düşüyorum. Radeon programından fan ayarı yapmanızı tavsiye ederim. Eğer fan ayarı da işe yaramaz ise veya fan sesinden rahatsız olursanız undervolt yapabilirsiniz.

Merhaba hocam. Öncelikle RX 580 hangi model onu belirtirseniz ona göre yorum yapabiliriz. Ayrıca RX 580 güç tüketimi fazla olduğundan biraz ısınan bir ekran kartıdır. Kasanın hava akışının iyi olduğunu düşüyorum. Radeon programından fan ayarı yapmanızı tavsiye ederim. Eğer fan ayarı da işe yaramaz ise veya fan sesinden rahatsız olursanız undervolt yapabilirsiniz.

Sapphire RX580 Nitro Special.

Artık gelişen teknoloji ile ekran kartlarının daha fazla işlem yapması daha güçlü olması ek soğutma sistemlerini temel ihtiyaç haline getiriyor. Maalesef fabrika çıkışında üreticiler bunu bile bile üretiyor. Yeni bir soğutma mimarisine fikrine ihtiyaç duyduklarını biliyorlar. 83 dereceyi 75 -80 lere düşürürseniz kafi. Üstü sıkıntı olabilir. Aynı zamanda yaz aylarında olduğumuz içinde bu kadar çıkıyor sıcaklık.

Sapphire RX580 Nitro Special.
Aslında en iyi soğutmalı modellerden birisiymiş. Sorun belki başka bir yerde olabilir. Kasanın yan tarafı açık bir şekilde sıcaklık değerlerini test etmenizi öneririm. Eğer yan tarafı açık şekilde sıcaklık değerleri düşük çıkarsa kasanın hava akışında bir problem var demektir. Ayrıca ekran kartını 2. el aldığınızı belirtmişsiniz. Ekran kartının termal macunu değişmesi gerekebilir o zaman.
Acaba undervoltun ne olduğunu öğrenme imkanım var mı?
Undervolt işlemi ekran kartına giden voltaj değerlerini düşürerek daha az ısınmasını sağlamaktır. Forumda biraz bakarsanız birçok konu görürsünüz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı