RX 580 83 derece

1.5 sene oluyor pc yi toplayalı. Kasada 2 fan var biri önden içeri üflüyor diğeri arkada dışarı. Üste 2 tane fan takıcam. Umarım bi faydası olur.

Undervolt olayından tırsıyorum acıkcası. Herhangi bir pc parcasının elektrik ayarlarıyla oynamak geri dönüşü olmayan zararlara sebep olucak gibi hissettiriyor. Peki 83 dereceden 75 dereceye düşürmemin faydası ne olucak. Dahamı cok fps alıcam.
Kasanın yan kapağını açmamın bir faydası veya zararı olurmu.
Undervolt karta asla zarar vermez. Verme imkanı yok çünkü voltajı düşürüyorsun. En kötü ihtimal voltaj yetersizliğinden sistem kapanır görüntü gider. 75 dereceye düşünce kartın ömrü uzar. Ben derecenin düşmesinden faydalanarak memory Clock'u yükselttim 5FPS kadar daha iyi FPS veriyor. Yan kapağı açmanın 2 zararı var. Birincisi kasa aşırı tozlanır. İkincisi ise eğer kasanda fan varsa boşa çalışırlar çünkü hava akımı bozulacak kapağı açınca.

Şu an değerler böyle. Fanı yükseltiyimmi daha çok soguması için. Yoksa böyle iyimidir
@kular14 Biraz arttır ve tekrar dene. Sıcaklıkların yakın olması undervolt sonrası fanların daha düşük devirde dönmesi.

he usta ?
@kular14 Biraz arttır ve tekrar dene. Sıcaklıkların yakın olması undervolt sonrası fanların daha düşük devirde dönmesi.

Masaüstüne felan gelince watt niye artıyor ? oyundayken düşüyor alt tab yapınca artmaya başlıyor sıcaklık değerleri.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    1 MB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı