RX 580'de yüksek sıcaklık

OD1N

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, başlıktan belli olduğu gibi ekran kartımda sıcaklık problemim var. Ne denediysem düzeltemedim. En son çare olarak sizlere sormak istedim.
Ekran kartım boştayken 35 derece olan sıcaklık hangi oyun olduğu önemli değil oyun oynamaya başladığım anda 89 dereceyle 90 derece arası gidip geliyor.
Undervolt denedim defalarca kez bir işe yaramadı sıcaklığı ne yaptıysam düşüremedim hatta en son Basic ayarların bayağı bir altına çektim ama yok kart bana mısın demiyor. Macunu değiştirip temizledim yine bir faydası olmadı elimdeki kasa 4 fanlı bir kasa odaya fazla hava girmiyor tamam okey ama bu olay 6 aydır böyle askerden önce Radeon sürümünün eski sürümü yüklüydü ve maksimum 75 derece alırdım oyunlarda gramda şikayetim yoktu. DDU ile kaldırıp yine kurdum yine bir faydası olmadı MSI Afterburner ile denedim yine bir sonuç alamadım. Fazla bir bilgim olmadığından sizden yardım istiyorum şimdiden teşekkürler.
Sistem.
Anakart Gigabyte A320M.
Ryzen 5 2400G.
8 GB RAM.
RX580 4 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bende Asus Rog 580 var kasanın kapak açık bitane de egzoz fan var, kartı yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ama daha 70 dereceye bile çıktığını görmedim. 4 fanlı bir kasada gerek var mı bilmiyorum ama birde kasa kapağı açık şekilde dene belki kasanın hava akışında problem vardır. Bu arada kartı son driverlarla kullanıyorum sorunun driver kaynaklı olduğunu sanmıyorum.

Kasa kapağı açık kullanıyorum bende bu şekilde sıcaklık 90 dereceyi buluyor.Yaklaşık 2 seneye yakın oldu 6 aya kadar böyle bir sıkıntım yoktu denemediğim bir tek bios güncellemesi kaldı etki eder mi bilmiyorum. Oda çözüm olmazsa kafayı sıyırıcam artık
Mağlesef BIOS güncellemeside çare olmadı kasanın fan ayarını yükselttim bi değişiklik yok 89 -90 derece görüyorum. Ekran kartında tek anormal gördüğüm GPU kullanımı bir saniye %100 iken anında %1 %23 gibi değişiklik göstermisi normalmi bilmiyorum.
Sorunu çözdüm arkadaşlar DDU ile öncelikle kaldırdım ekran kartım Gigabyte sitesine gidip önerilen sürüme baktım ilk çıkan 2018 sürümlerinden biri indirip kurdum AMD Radeon settingsten sıcaklık maksimum değerini 80'e çektim sorun düzeldi 81 olmuyor sorun tamamen Radeon Software ile alakalı yalnız ekran kartı sürümü eski olduğu için ekranda anlık takılmalar oluyor Windows boşta iken bile 3-5 saniyede bir AMD Radeon settingsin en güncel sürümü nedir bilen var mı acaba?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…