RX 580'den RX 5700 XT'ye yükseltme sonrası FPS artmadı ve bazı oyunlarda dokular bozuldu

Tunahanisik

Femtopat
Katılım
17 Haziran 2023
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar eskiden kullanmış olduğum (Ryzen 5 2600 ve RX 580 8 GB) parçalarımı upgrade etme kararı aldım ve Ryzen 5 5500, RX 5700 XT parçalarını satın aldım fakat bir takım sorunlarım mevcut:

İşlemcimin sıcaklık değerlerini BIOS hariç hiçbir yazılım ile ölçemiyorum (Ryzen Master programında dahi hiçbir değer mevcut değil)
Birçok oyunda her şey olması gerektiği gibi fakat Squad oyununda ekran kartı kullanımım; -%45- değerlerini nadiren geçiyor. Haliyle bir önceki ekran kartım olan RX 580 ile FPS konusunda neredeyse hiçbir farkı yok. Ekran kartını yük bindirmek isteyip grafik ayarlarını yükseğe çektiğimde ise FPS aynı değerlerde kalıyor "55-65". Dokular da oldukça kötü gözüküyor. FSR kullandığımda dahi hiçbir FPS değişimi olmuyor. Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?

Denediğim çözümler:
İşlemci değerleri için BIOS Update edildi.
Güç seçenekleri kısmından maksimum performans seçildi.
Oyun içi birçok FPS optimizasyonu için grafik ayarları denendi.

Sistem bileşenlerim:
  • Ryzen 5 5500.
  • MSI RX 5700 XT Gaming X
  • 2x8 Corsair 3200MHz DDR4 RAM.
  • Gigabyte A520M k anakart.
  • Dark Force 600W PSU.
  • İşletim sistemi: Windows 10.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
5700 mimari olarak sorunlu bir kart. Ben de MSİ modelini kullanıyorum ve Wattman+ Coil whine sorunları yaşıyorum.
PC'yi topladığım yer bana 5700'ün en iyi kart (o zamana göre) olduğunu söylemişti ve ben de çok bilmiyordum bilgisayar bileşenlerini. Aldığıma pişman mıyım değilim ama daha sessiz ve daha sorunsuz bir NVidia kart alsaydım daha iyi olurdu diyorum.
Doku bozulması olayını çoğu kişi yaşıyor, mesela bende de RDR2'de oluyordu, görüntü gözüme bulanık geliyordu. Çözümünü falan da çok araştırdım ama net bir sonuç bulamadım.
 
5700 mimari olarak sorunlu bir kart. Ben de MSI modelini kullanıyorum ve WattMan+ coil whine sorunları yaşıyorum.
PC'yi topladığım yer bana 5700'ün en iyi kart (o zamana göre) olduğunu söylemişti ve ben de çok bilmiyordum bilgisayar bileşenlerini. Aldığıma pişman mıyım değilim ama daha sessiz ve daha sorunsuz bir NVIDIA kart alsaydım daha iyi olurdu diyorum.
Doku bozulması olayını çoğu kişi yaşıyor, mesela bende de RDR2'de oluyordu, görüntü gözüme bulanık geliyordu. Çözümünü falan da çok araştırdım ama net bir sonuç bulamadım.

Henüz Wattman gibi bir sorunla karşılaşmadım fakat orta seviye sayılabilecek ve RX 580 gibi bir karttan kat kat güçlü olan bir kartın tam verimle çalışmaması oldukça üzülmeme neden oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı