RX 580'e en uygun işlemci nedir?

globalanarchist

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşımın isteği üzerine bu konuyu açmış bulunmaktayım. Arkadaşım geçenlerde Asus DUAL RX580 8GB'lık olan ekran kartını satın aldı. Kendisi bilgisayar topluyor ve yayıncılıkla uğraşıyor. Ben kendisine AMD Ryzen 7 2700X önerisinde bulundum. Lakin doğruluğunda pek emin değilim. Daha anakart vs. seçimi yapmadı. Siz bilgili olan arkadaşlarımdan yardım istiyorum. Sizce bu ekran kartı hangi işlemciyle daha doğru olur? Cevaplarınızı bekliyor, saatin 03.14 olduğunu ele alarak iyi geceler diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyunları oynayacağınıza göre değişir. RX 580 ekran kartı 1080p çözünürlük için kullanılması doğru olan bir GPU'ya sahip. Bu nedenle sizin 1080p'de iyi sonuç veren bir işlemciye ihtiyacınız var. Özellikle 1080p'de iyi sonuç almanız için tek çekirdek performansının güçlü olması gerekiyor. Bu nedenle de Intel işlemcilere yönelip bütçenize göre sistem toplamanız lazım. i5 8400 ya da üstü bir işlemci kullanmanız gerek. Bu işlemciye denk AMD seçimi ya da daha düşük bir işlemci seçimi ekran kartınızın gerektiği şekilde performans vermesine engel olabilir.

Arkadaşımın isteği üzerine bu konuyu açmış bulunmaktayım. Arkadaşım geçenlerde Asus DUAL RX580 8GB'lık olan ekran kartını satın aldı. Kendisi bilgisayar topluyor ve yayıncılıkla uğraşıyor. Ben kendisine AMD Ryzen 7 2700X önerisinde bulundum. Lakin doğruluğunda pek emin değilim. Daha anakart vs. seçimi yapmadı. Siz bilgili olan arkadaşlarımdan yardım istiyorum. Sizce bu ekran kartı hangi işlemciyle daha doğru olur? Cevaplarınızı bekliyor, saatin 03.14 olduğunu ele alarak iyi geceler diliyorum.
Ryzen 7 2700x gayet güçlü bir işlemcidir RX 580 gibi bir ekran kartını tamamıyla besleyebilir, alabilir.

Ryzen 7 2700x gayet güçlü bir işlemcidir RX 580 gibi bir ekran kartını tamamıyla besleyebilir, alabilir.
Benim de düşüncem bu yönde lakin arkadaşın bahsettiği İntel durumunu pek anlayamadım. Yani AMD Ryzen 7 2700 olan işlemci yayınlarda ve ara geçişlerde çoklu işlemci görevini yapacağı için gayet yeterli olması lazım.

Karşılaştırma sayfasına bakarsanız 2700x tek çekirdek ve dört çekirdek performansında 8600k işlemcinin %10 gerisinde kalıyor. Oyunların çok büyük çoğunluğu dört çekirdek performansına göre FPS verir. (İngilizcesi: QC Mixed)

Ryzen 2700 zaten AMD'nin en iyi işlemcilerindendir, RYZEN demek zaten oyun için üretilmiştir demektir. Intel tarafında i7 7700 gibi bir şeye tekabul edıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı