RX 580'li sistemde sonsuz no signal hatası

tegira

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı
ASUS RX580
Anakart
B450M-DRAGON
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Merhaba, 4-5 yıl önce satın aldığım bilgisayarımı kullanırken farklı zaman aralıklarıyla monitörümde no signal hatası alıyorum, bu hata ve sonrasındaki 30-40 saniye boyunca sesleri duyabiliyorum ve ben konuşunca da karşımdaki kişi beni duyabiliyor. Fakat bu 30-40 saniye sonrasında bu da gerçekleşmiyor. Bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda ise bilgisayar ekran kartını görmüyor ve Hertz ayarı 1 Hertz'e düşüyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda veya kablolarıyla vs. uğraştığımda tekrar 144 Hertz'e çıktığı olsa da yine uzun sürmüyor ve 1 Hertz'e düşüyor. Dediğim gibi bir zaman aralığı yok ve yaptığım işlemden bağımsız olarak oyun oynarken de tarayıcıda gezerken de bununla karşılaşabiliyorum. Üst üste bunu yaşamamın ardından çevremdeki bir bilgisayarcıya götürdüm, BIOS güncellemesi, driver güncellemeleri vs. yapıldı. -ki öncesinde çok kez driverları kaldırıp eski versiyonları da son versiyonları da yükleyip denemiştim, fayda etmedi.- bilgisayarcıdan bilgisayarı aldıktan sonra öncekilere nazaran daha uzun bir süre bilgisayarım çalıştı fakat yine no signal hatası aldım. Bilgisayarcıyla konuştuğumda bunun PSU'dan kaynaklanabileceğini ve benim PSU'mun ömrünün bitmiş olabileceğini söyledi.
-Kasam çalışırken çıkan tarif edemeyeceğim garip seslerden dolayı:D-

Maalesef ekran kartımı farklı bir kasada deneyemiyorum ve bu sorundan olabildiğince hızlı bir şekilde kurtulmak istiyorum. Sahip olduğum PSU satın aldığım dönemdeki bilgisizliğimden dolayı Frisby ve birçok forumda bu PSU'nun ne kadar kalitesiz olduğunu okudum. Ne yapmalıyım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı