RX 590 Düşük GPU Kullanımı

Ravenor

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba. Ben Black Desert oynayan biriyim oyunda 75 FPS alıyorum yüksek ayarlarda fakat şehirde vesaire boss fightlarında 55, 60, 40'larda geziniyor ama GPU kullanımım 65'tan yukarı çıkmıyor. Ayarları film moduna aldığımda GPU %100 oluyor ve orta ayarlarda aldığım FPS'in aynısını alıyorum dediğim değerleri. Kısacası kartta bir sorun yok zaten ama chill gibi bir şey GPU kullanımını kısıtlıyor tasarruf yapması için. Ayarı hiçbir şekilde bulamadım en azından bana minimum 60 FPS verecek şekilde ayarlamak istiyorum GPU kullanma % sini. Yardımcı olursanız sevinirim.

750W PSU'ya sahibim bir sıkıntı yok o konuda da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstü sağ tık yap Radeon ayarlarını aç.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    121,7 KB · Görüntüleme: 153
Arkadaşlar merhaba. Ben Black Desert oynayan biriyim oyunda 75 FPS alıyorum yüksek ayarlarda fakat şehirde vesaire boss fightlarında 55, 60, 40'larda geziniyor ama GPU kullanımım 65'tan yukarı çıkmıyor. Ayarları film moduna aldığımda GPU %100 oluyor ve orta ayarlarda aldığım FPS'in aynısını alıyorum dediğim değerleri. Kısacası kartta bir sorun yok zaten ama chill gibi bir şey GPU kullanımını kısıtlıyor tasarruf yapması için. Ayarı hiçbir şekilde bulamadım en azından bana minimum 60 FPS verecek şekilde ayarlamak istiyorum GPU kullanma % sini. Yardımcı olursanız sevinirim.

CPU'nuz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:

Darboğaz olma durumu var işlemcinizin modelini paylaşın.

Masaüstü sağ tık yap Radeon ayarlarını aç.
Bu mod açık değil ama açtım ve şimdi 60 65 fps lere entegre oldu daha iyi bir oyun deneyimi alıyorum :D Ayrıca darboğaz olamaz dediğim gibi ayarları fullediğim zaman zaten %100 e çıkıyor bir sıkıntı yok o konuda. Benim tek istediğim her zaman tam performansta çalışmasıydı ama şu andada bir sıkıntı yok aslında.
Darboğaz yok gibi yazılımsal bir şeyler olabilir.
Yazılımsal falan olduğunu sanmıyorum. Sanki çok basit bir ayar açıkmış gözden kaçırıyormuşum gibi. Eğer yazılımsal olsa en yüksek ayarlarda %100 GPU alamam. Hep nvidia kullandığım için şimdiye kadar ayarlarınıda bilmiyorum ondan başlığı açtım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı