RX 590 düşük performans sorunu

Baray

Hectopat
Arkadaşlar Merhaba. Yeni PC topladım ve oyunlarda kaç FPS alacağına baktım internetten. 1920x1080 ayarlarda CS:GO'da 200 FPS gözüküyor fakat ben 110 FPS civarında alıyorum. 110 FPS sana yeter ki diyenler olacaktır onun için söyleyeyim monitörüm 144Hz.
Sistemim Sapphire RX590 Nitro+ 8 GB
3000 MHz 2X8 RAM (Corsair)
9. Nesil i5 9400f
MSI Z390a Pro
Samsung Evo 970 500GB SSD
Nasıl daha fazla FPS alacağıma dair yardımınızı bekliyorum
Not: Ayarlar yüksekte de düşükte de aynı FPS değerlerinde oluyor

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 590, CS:GO 1080p ortalaması 123 FPS görünüyor: UserBenchmark: AMD RX 590 vs Nvidia GTX 1060-6GB

Değerleriniz gayet normal...
Kesinlikle normal değil .Ben Ryzen 5 2600 kullanıyorum kalan bileşenler aynı (aynıdan kastım RAM ekran kartı vs) PSU'da benim 500w ucu ucuna yetiyor ki CSGO tek çekirdek performansı yüksek olan işlemcilerde daha fazla FPS veriyor ve benim bilgisayar rekabetçide 280-250 FPS civarı alıyorum ve hiçbir overclock yapılmadı .Bence sıkıntıyı işlemcide aramaya bakın.

İ5 VAR 9400 F YETERSİZ Mİ
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
buyrun burada karsılastırma yapılmış kullandığım ışlemcı çoğu oyunda daha önde ama yine de siz bilirsiniz

ayarı düşürsem de değişmiyor ama fps . ve fortnıte da da düşük fps alıyorum

o zaman şunu sorayım rx590 ımı satıp 1060 mı alayım 1660 mı
Değiştirme konusunda bir fikrim yok.
Tesadüfen RX 590 ile GTX 1060'ın karşılatırıldığı bir sorguya ait linki verdim ama bu bir öneri değil. Ki bazı konularda RX 590 iyiyken bazılarında 1060 iyi görünüyor.

Dağıtıcıların konfigürasyonuna göre performans değişebilir. O linkte ham halleri değerlendiriliyor.

Benim Sapphire R9 280x Toxic versiyon GPU'nun 1.100 Mhz hızı varken bu değer ham halinde 850 Mhz...
O siteye göre GTA 5'te 1080p ile kartın ham halinin ortalaması 40 FPS görünüyor.
Bense kartımın 60 FPS'in altına düştüğünü hiç görmedim. %50 fark var. Hem de birinci nesil işlemci ve 8 Gb 1.333 Mhz RAM ile...

RX 590 güncellemelerle 1060'tan neredeyse tamamen daha güçlü oldu (Assassin's Creed hariç) Satıp 1060 alınmaz. Değerleriniz doğru değil. i5 9400F kartınızı besler. İşlemci driverları da kurulu mu? Chipsetler falan?

Kurulu tüm driverlar ve son sürüm hepsi tğm ayarlarına tek tek baktım , denedim ama fark etmedi yine . Hatta şunu söyleyebilirim CS:GO oynarken bir kaç ayarı düşürdüğümde fps im düşüyor . Darboğaz olduğunu düşünmüyorum çünkü işlemcim o kadar kötü değil .

RX580 bile GTX1060`dan bir tık öndeyken 590`ın bu tartışmasını yapmak yanlış olur. Ben RX580 kullanıcısıyım ve i5-6402p ile kullanıyorum. Dust2 haritasında 75Hz Freesync monitörümle beraber en düşük ayarlarda 400 FPS gördüm. Sizin sisteminizde aldığınız FPS değerleri fazlasıyla anormal.

Ekran kartınız ve işlemciniz bir süper ikili. Darboğaz imkansız.

Sistemi doğru bir şekilde kurdunuz mu?

Evet tanıdığım bir abiyle kurduk. Kendisi kardeşinin arkadaşlarının da pc lerini kurmuştu.Yani tecrübeli kuran kişi

Her şey doğruysa, neden bir sorun var? Demek ki bir şey yanlış.

Bu rehbere bakın ve uygulayın. Sadece CS değil. Başka oyunlar oynayın ve değerleri kontrol edin, daha sonra bizimle paylaşın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehberi de uyguladım ve değerlere baktım fakat sadece csgo da . Kasayı vatan bilgisayara verdim bi bakmaları için eğee sorun yok derlerse diğer oyunlarda ki fps ye de bakıcam ve size değerleri yazıcam.Ama r6 da bir sinematik oynatılıyor ve sonunda kaç fps olduğunu gösteriyor belki bilenler vardır. Pc yı kuran abi yapmıştı ben bilmiyorum. Orda düşük ayarlarda 135 fps çıkmıştı. Fortnite de oynamıştım düşük ayarlarda 90 fps civarıydı ama 30 fps ye düştüğü de oluyordu

Yazılımsal bir sorun var büyük ihtimalle. Ben bile RX 570 ile CSGO da çok rahat 150-200 FPS üstü alıyorum herhangi bir FPS drop olmadan. 3D Mark veya Unigine Heaven Benchmarkları kullanıp skorunuzu paylaşır mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…