RX 590 FPS düşmesi sorunu

gameone

Centipat
Merhaba arkadaşlar şöyle bir sorunum var tüm oyunlarda FPS düşmesi yaşıyorum. Sistemim:

Ryzen 5 2600 işlemcim
B450 GAMING Plus Max anakart
G.Skill Sniper X 2x8 16 GB 3200 MHz RAM
Sapphire Nitro + RX 590 Special Edition ekran kartı
Aerocool kcas 750W 80+ Gold RGB PSU
Seagate Barracuda 1TB HDD
860 Evo 250GB
Samsung CF24396 72Hz 4MS monitor

Sistemimde oyunlarda sürekli FPS düşmesi yaşıyorum.

Denediklerim:

Tüm RX 590 sürücülerini denedim çözülmedi.
Format attım 2 defa yine çözülmedi.
BIOS'um güncel.

Güç seçeneklerini ayarladım. Dengeli, performans, Ryzen balanced. Üç seçenektede test ettim çözülmedi.
Oyunları hem SSD hem de HDD'ye yükleyerek denedim yine çözülmedi.
HDD ve SSD'ye taratma yaptım herhangibir bad sector veya sorunları yok.
Sistemi temizlik için komple söküp takmıştım. Bu sefer daha da fazla FPS düşmesi ve takılmalar olmaya başladı. CS:GO'da her şey Low'da 400 FPS civarı oynarken, şu an 250 FPS civarı ve takılmalar olarak oynuyorum.

MSI Afterburner'dan takip ediyordum baktım ki GPU kullanımım sürekli inip çıkıyor oyun oynarken.
FurMark testi yaptım standart değerleri veriyor.
İşlemcimde herhangi bir sorun rastlamadım. Sorunum GPU'da büyük bir ihtimal.
RAM'lerim 3200 MHz'de çalışıyor.
İşlemcim standart hızında.

Yani denediklerim bu kadar. Lütfen bu sorunu yaşayan ve çözen veya yardımcı olabilecek birisi varsa yardım etsin. Çünkü iade edip başka sistem alacak durumum yok. Bu sorunu çözmem lazım eğer çözülmezse GPU'yu garantiye göndermeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık değerleri nasıl ki, belki termal macun değişimi falan gerekiyordur. Eğer düzelmezse garantiye gönder bence. Performansı yarı yarıya düştü sürekli takılıyor vs dersen garantiye alırlar diye düşünüyorum. Takılma yapacak kart da değil. Benim de rx460 ta benzer sorunlar oluyordu, solidworks gibi programların arka plan hizmetlerinden ya da bazı dosyaların bozulmasından falan kaynaklanıyor diye düşünüp format atıyordum düzeliyordu. En son takılmalarda düzelmedi, bi kaç gün sonra da bellekleri yandı. Garantisi de bittiği için kartsız kaldım. Garantisi bitmeden yolla derim.

Sıcaklık değerleri normal oyunlarda max 65 dereceyi gördüm kartla . Bencede garantiye yollayayım . Kartı sıfırıyla değiştirme ihtimali varmı ?

Sıcaklık değerleri normal oyunlarda max 65 dereceyi gördüm kartla . Bencede garantiye yollayayım . Kartı sıfırıyla değiştirme ihtimali varmı ?
Sorunu düzeltmezlerse tüketici hakem heyetine başvurursun. Ürünün arızalı olmadığını iddia edip bama geri yolladılar ama performans düşüşü devam etmekte falan dersin ilgilenirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…