RX 590 İşlemci ve RAM Tavsiyesi

@Michael/Scofield Biri RX 580 diğeri, 590 ayrıca testler de 16 GB RAM kullanılmış. Sonuncu oyunda 8 GB bulunuyor lakin ayarlar en üst düzeyde olduğu için darboğaz olmuyor. 1660 Super ile 580 karşılaştıran kesim öneri yapacaksa, ben de öneri yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Michael/Scofield Biri RX 580 diğeri, 590 ayrıca testler de 16 GB RAM kullanılmış. Sonuncu oyunda 8 GB bulunuyor lakin ayarlar en üst düzeyde olduğu için darboğaz olmuyor. 1660 Super ile 580 karşılaştıran kesim öneri yapacaksa, ben de öneri yapacağım.

Sen çok komiksin ama ya.

Testlerde:
Resident Evil 3, 6 GB.
Gears 5, 7GB RAM kullanıyor.
RX 580'in %100'ü ile RX 590'ın %90'ı aynı performansı verir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yanlış anlamayın ama asıl siz yanlış bilgilendirme yapmışsınız.

Arkada sordum ama tekrar sorayım: Eğer alacak olursam 16 GB ram için ne önerirsiniz?
Merhaba ramler aynı olmaz iseler sorun çıkarabiliyorlar , alıcaksanız aynı ramden 2x4 daha alın veya hiç almayıp ilerde yeni bi sistem alın , rx 590 ekran kartını da o sisteme takarsınız.

Merhaba ramler aynı olmaz iseler sorun çıkarabiliyorlar , alıcaksanız aynı ramden 2x4 daha alın veya hiç almayıp ilerde yeni bi sistem alın , rx 590 ekran kartını da o sisteme takarsınız.
Sadece ram takviyesi yapacak olursam öyle yaparım ama ben işlemci ve anakart değişirse DDR4 olarak hangi ramleri alayım diye sormuştum. Önerdiğiniz marka, model vs var mı ram açısından?

Sadece RAM takviyesi yapacak olursam öyle yaparım ama ben işlemci ve anakart değişirse DDR4 olarak hangi RAM'leri alayım diye sormuştum. Önerdiğiniz marka, model vs var mı RAM açısından?

İlkinden iki adet alırsanız 3000MHz 718.
İkincisi 3200MHz 786.

İlkinden iki adet alırsanız 3000MHz 718.
İkincisi 3200MHz 786.
Verdiğiniz değerlerin ne işe yaradığını bilmiyorum ne yazık ki, basitçe açıklar mısınız?

Bir de bir şey daha soracağım: Hiçbir şey yapmasam bile mevcut ram'ime aynı 2x4 ram eklesem ve 16'ya çıkarmış olsam, yine performans artışı görür müyüm oyunlarda? Özellikle open-world olanlarda?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı