RX 590 Mavi Ekran Hataları

mascot1400

Decapat
Öncelikle merhabalar,
Ben bu bilgisayarı topladığımdan beri sorunlar eksik olmadı. Önce WattMan hataları (Hala devam ediyor ne denersem deneyeyim.), sonra anakart bozuk çıktı, değiştirdim vs. vs. Günde ortalama 6-7 kere mavi ekran aldıktan sonra kendi kendine o günlük mavi ekran limiti doluyor, daha vermiyor.
Memtest temiz çıktı, hiç hata vermedi.
Defalarca format, defalarca driver sürümleri değiştirdim fakat sonuç olmadı.

Sistem özelliklerim:
Sapphire RX 590 8 GB SE
Ryzen 5 2600
2x8 G.Skill Ripjaws V(F4-3000C15S-8GVRB)
MSI B450M PRO- M.2

minidump

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Şu anki attığınıza göre.

Driver Booster kullanıyor muydunuz? Kullanmıyorsanız sıkıntı yok.

İlk önce temiz bir format atın. Çünkü bu kadar mavi ekran olunca yaptırıyorum genelde.

Ekran kartı sürücüsü ile alakalı sorunlar gördüm. Ekran kartı sürücün güncel gösteriyor. Sorun burada tam olarak ne anlamadım.

Chipset ile alakalı bir mavi ekran oluşmuş diye gördüm.

Siz format attıktan sonra bu 2 dediğim şeyi yapın.

Genelde ekran kartı sürücüsü olarak görünüyor. Ama farklı bir şey var gibi.

bende ekran kartı sürücüsünden şüpheleniyorum ama anlamadım nedeni. şidmi temiz format atıyorum. driver booster kullanmadım. bilmiyorum format atıyorum bende başım sıkıştıkça artık sosyalde konu açayim dedim

memtest yaptım, sorun çıkmadı hiç.
şimdi furmark indirip deneyeceğim.
bilgisayarı açıp temizleyip termal macununu yeniledim. temiz kurulum yaptım. ekran kartı ve chipset driverini indirdim diğer driverleri kuracaktım ki ilk mavi ekranı aldık minidump burda
başladık mavi ekranlara minidump 2112420-5734-01.zip
2 link ayrı minidumplar

Ekran kartı sorun çıkarmış yine.
DDU ile sürücüyü tekrar kur.
Aşağıdaki aracı kullan.

Driver kuralı 15 dakika olmadı. Eski sürücüyü indirmiştim, daha az mavi ekran veriyordu diye şimdi güncelliyorum.
Şu an tek RAM'i çıkardım biraz böyle deneyeyim.

Şu an tek RAM ve ekran kartına undervolt yaparak kullaniyorum. 1 hafta sonra ikinci RAM'i takip deneyeceğim. Şu an hiçbir sorun çıkmadı.
Sorunu ekran kartını satıp 1070 Ti alarak çözdüm .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…