Çözüldü RX 590 oyunlarda 76 derece olması normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar Gigabyte RX590 sahibiyim.
Oyun oynarken fanlar 1000RPM'ye yakın çalışıyor 75 dereceye geldiğinde 2000 fırlayıp 68 derecelere düşürüyor.
Kasada hava geçişleri iyi diyebilirim önde 2 tane içeriye üfleyen fan var kasanın arkasında ise dışarıya üfleyen bir fan var.
Oyunlarda 75-76 derecelere çıkması sıkıntı yaratır mı?
Undervolt gerekli mi?
İnternette gördüğüme göre bazı videolarda 65 derecelerde dolaşıyor benimkinde sıkıntı olabilir mi?

Çözüm
Boştayken fanların durmasını istiyorsanız kapalı tutun, fakat benim için fark etmediğinden manuel ayarlıyorum. Zaten sessiz çalışıyor.

Ayarlarınızı şöyle yapabilirsiniz.
Ekran görüntüsü 2021-01-02 182809.png
Sıcaklık göreceli bir değer. Kartın anlık kullanım yüzdesine (yani oyunun grafik ayarlarına), soğutmasına, oda sıcaklığına, kasanın hava akış kalitesine ve daha birçok değere göre değişebilir.

Örneğin -farz edelim ki- gördüğünüz videoda Tomb Raider orta ayarlarda 63 derece olsun, siz yüksek ayarlarda oynarsanız kart daha çok kullanılır. Buna bağlı olarak da sıcaklığı artar. Videoda oyunun görüntü ayarları veriliyorsa, aynı oyunu aynı ayarlarda oynayıp karşılaştırma yapabilirsiniz. Farklı oyunlar, farklı sonuçlar doğurabilir.

Örneğin League of Legends oynarken kartım neredeyse kullanılmıyor, yüzde 40 derecelerini geçmiyor. Fakat yüksek ayarlarda Rainbow 6 Siege oynarken 60-65 civarında geziyordu.

Söylediğiniz değerler normal ama diğer kullanıcılarla karşılaştırma yapmak için aynı oyunları aynı ayarlarda oynamanız gerekiyor. Elmayla armutu karşılaştırmak anlamsız olur yani. :)

Sıcaklık göreceli bir değer. Kartın anlık kullanım yüzdesine (yani oyunun grafik ayarlarına),soğutmasına, oda sıcaklığına, kasanın hava akış kalitesine ve daha birçok değere göre değişebilir.

Örneğin -farz edelim ki- gördüğünüz videoda Tomb Raider orta ayarlarda 63 derece olsun, siz yüksek ayarlarda oynarsanız kart daha çok kullanılır. Buna bağlı olarak da sıcaklığı artar. Videoda oyunun görüntü ayarları veriliyorsa, aynı oyunu aynı ayarlarda oynayıp karşılaştırma yapabilirsiniz. Farklı oyunlar, farklı sonuçlar doğurabilir.

Örneğin League of Legends oynarken kartım neredeyse kullanılmıyor, yüzde 40 derecelerini geçmiyor. Fakat yüksek ayarlarda Rainbow 6 Siege oynarken 60-65 civarında geziyordu.

Söylediğiniz değerler normal ama diğer kullanıcılarla karşılaştırma yapmak için aynı oyunları aynı ayarlarda oynamanız gerekiyor. Elmayla armutu karşılaştırmak anlamsız olur yani.:)

Eki Görüntüle 813527

Minecraft'ta durum bu fanlar çalışmıyor sonra bir anda hızlanıp sıcaklığı azaltıyor.
800 RPM'de dönüyor fanlar 73 derece.

Dosya Ekleri

• sadasdas.PNG
    sadasdas.PNG
    96,6 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı