RX 590 R5 2600X sistem düşük performans sorunu

atscan

Kilopat
  • AMD
  • MSI AX370 Gaming3 anakart
  • HyperX Fury 8 GB RAM
  • RX 590
  • 600W PSU
Böyle bir sisteme sahibim şimdi AC origins oyununda ultra high ayarlarda 30 40 FPS alıyorum çok nadir 29 falan oluyor. Başka yerden baktığımda aynı sistemle 50 60 FPS alan var aynı sorun GTA 5 oyununda da var hepsi ultrada advanced graphics dahil 30 40 bazen 45 50 oluyor aynı sistemle oynayan başka birisinde FPS benimkinden daha fazla yüksek. Bunun için çözüm yolları veya yapmam gerekenler nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner çalışmıyor yani OSD göstermiyor. Ama benchmark yaptığımda bu değerleri gördüm. Videolar ise RX 590 AC Origins yazdığımda çıkan videolar.

Son düzenleyen: Moderatör:
evet her yerden baktım.Maalesef olmuyor sizce benchmark yapmak test etmek için iyi bir yöntem değilmi?
Aslında baktığım sistemlerin çoğunda adam i7-7700k veya 8700k kullanmış ama bu işlemcilerin çok bir farkı olurmu ayrıca ram 16gb kullanmış.Ama benim ram kullanımı 5.5gb bir sorun olduğunu düşünmüyorum
-https://youtu.be/PY4PmH5C1eA?t=151
-https://www.youtube.com/watch?v=jPFNUPkJnyE

Son düzenleme:
Sorununuzun temel sebebi RAM kaynaklı. Muhtemelen RAM iniz tek modül. Single channel çalışıyor. Aynı RAM den bir adet daha alıp taktığınızda FPS iniz artacak oyun içi droplarda kaybolacaktır. İncelediğiniz videolarda 8 gb RAM yazsa bile onlar 4x4 gb RAM le denenmiştir. Yani dual channel çalışıyorlar.

RAM kullanımı kafanızı karıştırmasın. RAM miktarı veya kullanım miktarıyla alakalı bir durum değil.

Son düzenleme:
Ama hocam arada 20 30 fps var neredeyse o kadar fark edermi?

8 GB RAM'ı olan arkadaşlar bence düşük performans sorunu diye konu açmasınlar. Belli çünkü nedeni. Şimdi ki sistemlerde biliyorsunuz Win10 çok RAM tüketiyor bir de chrome ve arkada çalışan uygulamalar vs. LOL oynarken bile 8 GB RAM'e ulaşıyorum. PUBG'de 9,5 GB olduğu oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…