RX 590 render için iyi bir tercih mi?

sevgiicin

Kilopat
İşim yalnızca video render. Örneğin bir MP3'ü videoya çevirmek ve genelde 4K. 970'im vardı arızalandı. 1660 Ti almasam da RX590 alsam render için hız kaybeder miyim? Biliyorum daha çok işlemciyle alakalı ama :( Bir export yapıyorum, 4 saat süren var. Artık çok yoruldum :( Bir de ffmpeg kullanıyorum. (Bu da MP3'e video renderleme ile ilgili) AMD R5 2.nesil kullanıyorum. Anakartım ASUS B350M-A. M.2 diskim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci tabanlı bir program ise NVIDIA tercih et. Çünkü kartın F/P olmasından ziyade stabilite senin için daha önemli. Sıcaklık, güç tüketimi ve driver olarak NVIDIA açık ara önde denebilir :) . F/P olarak tabi AMD.

AMD istiyordum uuz oldugundan bide saplantı bende herşey amd ama siz öyle dediğiniz için başka bişey bakiyim o halde :(
,
Aslında 1660Tİ ile karşılaştırıyorum ve bencmarkta render kısmında shape de 5 kat amd daha iyi diyor.

diğerlerinde kötü tabi. bende pek anlamadığım için bu shape benim içinse hani direk alırdım 590'ı ama işte sayenide öğreniyorum.

Bu noktada bütçeniz ne kadar sorusu daha iyi bir soru olur. Bütçenizi belirtin en iyi en uygun kart hangisi olur bakabiliriz.

Video Exportlarına hız etki edicekse aslında 2500TL kadar cıkabilirim.
Hani oyun oynamıyorum ya ondan 590 alarak ucuza kapatırmıyım diye düşündüm :) içlerindeki teknolojiyi bilmiyourum render için nereye bakmalıyım :( yada şöyle diyim işlemciye yardım etsin exportlarda :)

Video Exportlarına hız etki edicekse aslında 2500TL kadar cıkabilirim.
Hani oyun oynamıyorum ya ondan 590 alarak ucuza kapatırmıyım diye düşündüm :) içlerindeki teknolojiyi bilmiyourum render için nereye bakmalıyım :( yada şöyle diyim işlemciye yardım etsin exportlarda :)
2600 lira civarlarında RX 5700'ler var. Sapphire Pulse modeli var, MSI'ın var. Araştırıp uygun olanı alabilirsiniz.

2600 lira civarlarında RX 5700'ler var. Sapphire Pulse modeli var, MSI'ın var. Araştırıp uygun olanı alabilirsiniz.

Hemen bakıcam. Bide aşağıdakini buldumda sanırım ucuzada buldum yanılmıyosam. Aşağıdakide olabilir derseniz ben hemen karar verip bitircem olayı :)

2060 daha iyi diolar aynı fiyat onuda anlamadım ama..
Aşaüıda Mrender en önemli diymi benim için ?

Hemen bakıcam. Bide aşağıdakini buldumda sanırım ucuzada buldum yanılmıyosam. Aşağıdakide olabilir derseniz ben hemen karar verip bitircem olayı :)

2060 daha iyi diolar aynı fiyat onuda anlamadım ama..
Aşaüıda Mrender en önemli diymi benim için ?
1660 Ti ile 2060 arasında RTX dışında bir fark yok sanırım. Oyunda oynamayacağınız için 1660 Ti ile 2060 arasında bence bir fark yok. 1660 Ti'da güzel kart ams RX 5700'e de bakmanızı tavsiye ederim.

dediğiniz gibi 5700 ile 1060ti arasında kaldım aşağıda 2000 e ti buldum

biraz render bencmarklara bakıp kara vericem heralde çok teşekkür ederim.
Yukardaki ürünün oc versionuda var. Siz olsanız 100TL farkla alırmıydınız acaba OC olanını.
selamlar. Ben sadece yorum yazmak istedim. 970 ile 1660Tİ yı karşılaştırdım dun urun geldi.
günlük kulanımda zaten fark yok. çeştili renderler aldım en ufak hız farkı yok. video render yada mp3 render.. Bana hiç bi katkısı olmadı niye aldım bilmiyorum :):) yani 970 evga arızalndı ondan aldım gerçi ucuz bişeyde alabilirmişim. ama eminim oyunlarda iyi tabi veya direk ekranı kullanan programlar..

Forumlarda bişe gözüme çarptı. Cuda kulanan programlarda 970 daha iyi olabiliyormuş sayısından dolayı.

Bide bişey merak ediyorum 1660Tİ 46 derece boşta normal mi ? pc hep açık benimde elektirik fautrası derdindeyim umarım enerji tasaruflu bişe alısımdır ki öyle eminim sayenizde teşekkürker

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı