RX 570 Doğru Bir Tercih mi?

Yeni çıkacak Ryzen işlemciler AM4 soket olacak mı?
Çünkü 2020 yılına kadar soket desteği veriyorlar diye duymuştum. Tabi emin değilim sadece duydum o kadar.

Rampage RMP 500-80P 80+

Dostum işlemci de kesinleşirse durum konuşuruz.
Tamam kardeşim haber edersin o zaman işlemci daha 1 aylık kutusuyla duruyor. Sana fikrimi söyleyeyim o sisteme direkt ekran kartı almak bence mantıklı olmaz çünkü işlemci düşük kalabilir üstelik oynadığın oyunlara yeter ekran kartın hatta rahatça yetebildiği için işlemciye yük biner. Yani ekran kartından önce işlemci değişmen daha avantajlı olur senin için.

RAM konusunda ekleme yapmayacağım. Çünkü sistemimdeki RAM'in frekansı düşük. Bu sebepten onu satıp daha yüksek frekanslı RAM'ler alacağım. Tabii ki çift kanal olacak.

Elindeki RAM'ı sat. 2 adet 8 GB 3000MHz al. Yeni Ryzen işlemcilerini bekle. Anakartına uyumlu olacaktır. RAM'larını artırırsan ve MHz yüksek alırsan. 2200G ile daha iyi performans alırsın.

8 GB Bellek al geç SSD'yi neden alacaksın?
500 GB bir SSD var ancak alan olarak yetersiz kalıyor. Mekanik almak istemiyorum. Bir tane daha 500 GB SSD takviyesi yapmayı düşünüyorum.
Elindeki ramı sat. 2 adet 8gb 3000mhZ al. Yeni ryzen işlemcilerini bekle. Anakartına uyumlu olacaktır. Ram'larını artırırsan ve mhZ yüksek alırsan. 2200g ile daha iyi performans alırsın.
Aynen bu şekilde yapmayı düşünüyorum şu an.

Bak bende 850 Evo 250 GB M.2, 960 Evo 500 GB M.2 var ancak yanına 3 TB P300 aldım. Mekanik al depolama için SSD para israfı olacaktır. Şu an 6 TB X300 alsam mı onun düşüncesindeyim.
Ya ben aslında oyunlar için almayı düşünüyordum. Oyunlarım fazla alan istiyor bazılarını silmek zorunda kalıyorum yenisini kurabilmek için. Bende 500 GB bir SSD alıp oyunlarımı sadece ona kurmayı düşünüyordum.

2.73 TB kullanılabilir durumda ve bunun 2.56 TB'ı sadece oyun yüklü. HDD alıp paranı daha iyi kullanabilirsin, seçim senin ben şu anda 120 GB ADATA SU650 alıp Windows'u ve sürücüleri ona kuracağım, 250 GB'a VS, AutoCAD gibi iş programları kuracağım. 500 GB oyun SSD'si olacak ve 3+6 TB depolama olacak. Demek istediğim sadece SSD için para harcama öğrencisin etme, eyleme.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı