Başlıkta yazdığım düşüncedeyim ve birkaç sorum var. R5 2600 işlemci RTX 2060'ı besler mi? RX 590 yani elimde olan kartı 4-5 aylık şu an kaça satabilirim? Üstüne koyarak bu ekran kartını almayı düşünüyorum bu fiyatlarda önerileriniz olursa alırım tabii ki.
Besler, ve ben de RTX 2060 ile R5 2600 kullanıyorum. İşlemci ısınma dışında bir sorunum yok, o da ya kasa, ya da voltaj ile alakalı. Bir sorun olursa etiketlemen yeterli, fakat RX 590'ı satma bence. Super modelini alabilirsin.
Besler, ve ben de RTX 2060 ile R5 2600 kullanıyorum. İşlemci ısınma dışında bir sorunum yok, o da ya kasa, ya da voltaj ile alakalı. Bir sorun olursa etiketlemen yeterli, fakat RX 590'ı satma bence. Super modelini alabilirsin.
Darboğaz olmaz fakat bana sorarsanız biraz gereksiz bir güncelleme olur. Bence CPU'yu Ryzen 5 3600, GPU'yu RX 5700 değiştirmeniz sizin için harika bir güncelleme olur.
Hem işlemciyi yeni nesil bir işlemci yapmış olur, hem de ekran kartını RTX 2060'dan daha performanslı ve ucuz bir kartla değiştirmiş olursunuz.
@Ravenor günümüz oyunlarına göre çok iyi bir kart elinizdeki kart. İhtiyacınız yoksa neden güncelleme yapıyorsunuz ki? Tabii ki bunu ben belirleyemem fakat 7/24 yayın/render gibi işlerle uğraşmıyorsanız gerek yok.
900 lira civarına satabilirsiniz, işlemci besler de 1080p için ekran kartınız yeterli zaten. Maksimum 25 fps fark sizin için yeterliyse geçebilirsiniz.
@Ravenor günümüz oyunlarına göre çok iyi bir kart elinizdeki kart. İhtiyacınız yoksa neden güncelleme yapıyorsunuz ki? Tabii ki bunu ben belirleyemem fakat 7/24 yayın/render gibi işlerle uğraşmıyorsanız gerek yok.
Pek mantıklı bir hareket olmaz bence. Kartı max 800-900 TL fiyatlara satacaksın üstüne 2500 TL'den fazla para ekleyeceksin flan alacağın performans farkı yüzde 20'lerde anca olacaktır hiç deyecek gibi değil.
Hem işlemciyi hem ekran kartını satıp 3600 yanına Rx 5700 XT flan alsan anca rahat edersin performans olarak. Nvidia tarafı çok pahalı fiyat olarak.
Gereksiz bir güncelleme olur. RX590 yeterli günümüz oyunları için bende RX590 ve R5 2600 kullanıyorum. Kullanım amacına yetmiyorsa maddi durum olarak gerçekten iyiysen tabikide geçebilirsin ama arkadaşların dediği gibi R5 3600+ RX 5700 kat kat daha iyi bir kombine olucakır.