RX 590 sistem oyun esnasında çabuk ısınma ve donma

Emeness

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem: Ryzen 7 5700x3d - MSI B550 A-PRO - Powercolor Red devil RX7800XT-Klev boltX ddr4 3200 mhz -1 tb 980 pro
Meslek
Teknik destek temsilci
Bilgisayarı 2 hafta oldu alalı bir sürü oyun yükledim. Oyunları gayet yüksek FPS'ler de oynuyorum ancak ekran kartı ve işlemci çabuk ısınıyor. Mesela Rainbow Six Siege oyunun da 130 FPS alıyorum. Yüksek de ancak işlemci 85 derecelere kadar geldiğini gördüm. Ekran kartı ise 78-77 derecelere geliyor. Düşük ayarlarda denedim. İşlemci yine çok ısınıyor ve ne yaparsam yapayım, oyunu oynarken 5 dk içinde oyun donuyor ve oyunu Alt+Tab yapıp aşağı atıyorum ancak oyun açılmıyor. Bu seferde diğer oyunlarda da ekran kartı çok ısınıyor ve yine donmalar geliyor. 10 oyun varsa 9'unda donuyor veya crash veriyor. Sebebini bilmiyorum. MSI Afterburner'den fanları 100'e getirmiş olmamam rağmen aşırı ısınıyor. Kasa da sadece egzoz fanı var acaba yetersiz mi geliyor yoksa güç kaynağı mı yetersiz.

Ekran kartım: Sapphire RX 590 8 GB 256 Bit.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
RAM: 8 GB.
Anakart: Gigabyte A320M S2H-CF.
1 TB HDD ve 240 GB SSD.
Lütfen bilgisi olan biri yardımcı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kasada sadece egzoz fan varsa sıkıntı. Çünkü kasa içindeki sirkülasyon iyi değilse böyle problemler ortaya çıkabilir.

Benim sistemimin anakart ve ram dışında birebir aynısını kullanıyorsunuz.Bence bu çok ısınmanın 2 nedeni var 1.Ram'in yetersiz gelmiş olabilir şu an en güncel oyunlar maalesef 16gb ram istiyor 2.Kasan yeteri kadar iyi soğutma yapamıyor olabilir.Benim de ısınma problemim vardı başlarda araştırmalarımla kasamın yeteri kadar iyi soğutma yapamadığını öğrendim bu yüzden ön paneli açık bir biçimde kullanıyorum.Ryzen'ın bazı stok soğutucuları yeterli olmayabiliyor bence yeni bir CPU Soğutucu da alabilirsin.Sana kalmış bir şey.

Merhabalar. Öncelikle kasanın modeli ve hava akışı sıcaklık değerlerini etkiler. İşlemci sıcaklığı hakkında bir bilgim yok fakat işlemci soğutucusu alarak işlemci sıcaklığını düşürebilirsin. Ekran kartına gelecek olursak 70-78 derece arası ideal sıcaklıklardır. Eğer 80 ve üzerine çıkıyorsa ekran kartına fan ayarı yapın. Yeterli olmaz ise undervolt yapabilirsiniz. Ayrıca bu donma ve crash sorununu ekran kartının Frekans Mhz değerini 100-110 değer düşürüp, güç limitini -10 yaparsanız belki çözülebilir. Yine olmaz ise undervolt yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…