Çözüldü RX 590 Sistem Oyunlarda Siyah Ekran Verip Oyundan Atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arda Özbay37

Centipat
Merhaba ben yeni bir sistem topladım Vatan Bilgisayar'dan. Aldığım sistemin özellikleri şöyle.
  • Anakart: ASUS TUF B450 PLUS GAMING 4400MHz.
  • Işlemci: AMD Ryzen 5 2600 (stok soğutucu)
  • Ekran kartı (asıl sorun burada galiba): MSI Armor RX590 8 GB 256 Bit.
  • RAM: G.Skill Trident Z Neo 2X 8 GB 3200MHz.
  • Depolama: Toshiba OCZ RC500 M.2 SSD 500GB.
  • Kasa: Xgımatek lamiya 650Watt 80 Plus Power Supply'lı.
  • Monitör: Rampage RM-365 27 inch 165 Hz (Display Port ile bağladım HDMI ile de denedim)

Şimdi sorunum şöyle mesela ekran kartıma fazla yük binmeyince sıkıntı yok ama en fazla %30'da çalışabiliyor %30'un üstüne çıkınca oynarsam siyah ekran veriyor oyunu alta alıyor açmaya çalışırsam sade sesler geliyor bazen kapanıyor ama oyun açılmıyor ondan sonra hani kart ısınmıyor da, şu an Max 70 dereceyi gördüm normal değerler tabii bu %100 yük altında iken onu da FurMark testinde gördüm FurMark testinde bir sıkıntı çıkmıyor yaklaşık 15dk boyunca FurMark testine soktum ekran kartı Full %100'de çalıştı ama siyah ekran vermedi veya kapanmadı sıkıntısız bitti stres testi işlemci ısısıda iyi 65 falan Max 70 hani bu değerler normal Driver'ler son sürüm hatta VBIOS bile en son sürüm (VBIOS ekran kartı BIOS'u bilmeyenler için) anakart BIOS'u da son sürüm yani her şey Full ama oyunlarda niye boyle oluyor anlamadım.
1 kere PC yeniden başladı oyundayken salgından dolayı her yer kapalı götüremiyorum da geri yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dostum aynı ekran kartını kullanmaktayım ve aynı hata ve daha fazlasını çekiyorum.
Hayatımın en büyük pişmanlığı rx590 sahibi olmak oldu :)
Denemediğim şey kalmadı hiç bir teknik destek sorun bulamıyor.
Tek çözümü kartı iade etmek veya zararına satmak olacaktır.
Sürücüleri attığım rehber yardımıyla kaldırıp, tekrar kur. Attığım sürücü stabil çalışıyor. https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-19-9-2

Dostum aynı ekran kartını kullanmaktayım ve aynı hata ve daha fazlasını çekiyorum.

Çözüm
İade edin kurtulun, bende çok sorun yaşadım şükürler olsun kurtuldum.

Sürücüleri attığım rehber yardımıyla kaldırıp, tekrar kur. Attığım sürücü stabil çalışıyor. https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-19-9-2

denedim yine aynı bide eklemediğim bişe olmuş ekran kartına ne kadar fazla yük binerse içinded bir cızırtı geliyor yük ne kadar fazla olursa o kadar yüksek ses çıkıyor

evet gerçekten pişmanlıkmış bende heriey, denedim hatta ekrandamı bi sorun var diye televizyona bile bağladım pc yi ama gerçekten arızalı iade edip nvidia alıcam vatan bilgisayar şu an kapalı açıldığı anda fişek gibi gidicem iade edicem veya değişicem rtx2070 düşünüyorum artık bunaldım vallahi csgo bile oynıyamıyorum giriyorum oyuna daha ana ekranda gidiyor yapacak bişe yok :/ teşekkürler yardımınız için.

denedim yine aynı bide eklemediğim bişe olmuş ekran kartına ne kadar fazla yük binerse içinded bir cızırtı geliyor yük ne kadar fazla olursa o kadar yüksek ses çıkıyor

evet gerçekten pişmanlıkmış bende heriey, denedim hatta ekrandamı bi sorun var diye televizyona bile bağladım pc yi ama gerçekten arızalı iade edip nvidia alıcam vatan bilgisayar şu an kapalı açıldığı anda fişek gibi gidicem iade edicem veya değişicem rtx2070 düşünüyorum artık bunaldım vallahi csgo bile oynıyamıyorum giriyorum oyuna daha ana ekranda gidiyor yapacak bişe yok :/ teşekkürler yardımınız için.
Bende yarın kartımı iade edip 1660 super alacagım.

Birkaç gün önce RX 590'da aynı sorunu yaşıyordum. 19.2.2 sürümüne AMD clean-up kullanarak dönünüz.
AMD kadar dandik bir firma hayatımda görmedim. Bir driver çıkarıyorlar, çalışan cihazı bile bozuyorlar. Anti-aliasing sorunları da cabası.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı