RX 590 8 GB Pulse.
Ryzen 5 1600.
1 yıldan fazla oldu alalı PC'yi bu şekilde ekran donuyor.
Bir de bu beyaz kareler dışında ekran donuyor ve kulaklıktan dııııtt sesi geliyor.
Arkadaşların da dediği gibi driver problemi olabilir. Ekran kartı için bütün sürücüleri tek tek denemek, Frekans Mhz ve güç limiti ayarlarını düşürmek ya da değiştirmek, undervolt yapmak belki çözüm olabilir. Sürücü değişikliğini DDU programı ile yüklü olan sürücüyü kaldırıp, başka bir sürüm yükleyerek yapabilirsiniz.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Uzun zamandır benim de yaşadığım bir sorun bu karelenme ve benim deneyimime göre ekran kartının markasından dolayı değil profilime geçmişime bakarsanız bir sürü konu açtım bunla ilgili PC de değiştirmedim parça kalmadı ama sonuç olarak arızanın oturduğum dairenin topraklamasında olduğunu fark ettim bir kontrol ettirin sizde isterseniz yoksa benim gibi PC de kasadan tut masaya vidaya kadar ne var ne yok değiştirip pişmanlık yaşamayın.
Merhabalar fotoğrafta da göründüğü üzere oyunlarda sürekli olarak ekran da kare noktalar çıkarak parazitleniyor ve PC restart atıyor kendine. GPU chipset arızası diye duymuştum bir yerde doğru mudur? Yardımcı olabilir misiniz? Diğer Resim