RX 590 sistemde Valorant ekran kartı kullanımı fazla

İşletim sistemi
Windows 10

HENOKRE

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar. Valorant oyununu oynarken oyunda arada hissetiren bir imput lag benzeri şeylerin olduğunu fark ettim ve bu benim oyun performansımı çok düşürüyor ve aldığım FPS yetersiz gibi geldi. Yaptığım araştırmalarda benden daha düşük sistemi olan arkadaşlar 250 300 FPS alıyor. Sonra CPU ve GPU ne kadar kullandığına baktım ve %100 GPU %20 CPU kullanıyor, bildiğim kadarıyla ve sorun almayan arkadaşlar %60 CPU, %40 GPU alıyor. Bu sorunu çözmek için flash üzerinden format attım fakat hala devam ediyor. Bir bilgisi olan yardım edebilir mi?
Sistem özelikleri.
-RX590 Nitro Plus'e 8 GB.
-Ryzen 5 2600.
- G.Skill'e 3000MHz 8*2
-Gigabyte B450M S2H.
Darboğaz yapıyor diyenler de oldu ama bu sistemin darboğaz yapması saçma değil mi?

Görüntü keskinleştirmeyi kapat.

Bayım şu 40'a 60 oranınını size kim söylediyse dalga geçmiş. Şimdi wkran kartı size FPS denilen kareyi renderlayıp verir o yüzden 100 kullanılması uygundur; işlemci ise ekran kartının yaoamayacağı ağır işlem görevlerini yapar yani ok nereye düşecek ne kadar sekiceksin falan falan bu yüzden Valorant gibi bir oyunda bu ekran kartı ile 50 görürsün en fazla FPS sınırlayıcısı ve Radeon settings te FPS sınırlayıcın ile güç kullanımını azaltırsan ekranda çok ısıdan dolayı yırtılma yaşamazsın.
2600 2080 i besliyordu btw

AAA oyunlarda rahat besler. Ama işlemci odaklı e spor oyunlarında besleyemiyor o kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…