RX 590 sistemde Valorant ekran kartı kullanımı fazla

İşletim sistemi
Windows 10

HENOKRE

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar. Valorant oyununu oynarken oyunda arada hissetiren bir imput lag benzeri şeylerin olduğunu fark ettim ve bu benim oyun performansımı çok düşürüyor ve aldığım FPS yetersiz gibi geldi. Yaptığım araştırmalarda benden daha düşük sistemi olan arkadaşlar 250 300 FPS alıyor. Sonra CPU ve GPU ne kadar kullandığına baktım ve %100 GPU %20 CPU kullanıyor, bildiğim kadarıyla ve sorun almayan arkadaşlar %60 CPU, %40 GPU alıyor. Bu sorunu çözmek için flash üzerinden format attım fakat hala devam ediyor. Bir bilgisi olan yardım edebilir mi?
Sistem özelikleri.
-RX590 Nitro Plus'e 8 GB.
-Ryzen 5 2600.
- G.Skill'e 3000MHz 8*2
-Gigabyte B450M S2H.
Darboğaz yapıyor diyenler de oldu ama bu sistemin darboğaz yapması saçma değil mi?

Ben de yıllardır oyun oynayan biriyim ve PC müh. Okuyorum anlamak istemiyorsun galiba dostum diyorum eğer ekran kartını kullanırsa sıkıntı şurada oyuna gelen optimizasyonlar işlemci gücü baz alınarak geliyor bu yüzden ben imput lag yaşıyorum eğer dediğin gibi olsaydı ben CS de 400 FPS alıyorum bu sistenle ekran kartını %de 100 kullansa 600 FPS mi alacağım komik bu yorumun biraz

Yani olması gereken o diyen bi kesim var pc sinde valorant olduğundan bile şüpheliyim eğer valo yüklüyse afterburner değerlerini atarmısın eğer %40 gpu kullanıyprsa %100 getir bi oynamayı dene

PC'ye format attığım için mecbur telden çekip attım.
Görüntü keskinleştirmeyi kapat.

Şu an evde değilim yarın akşam atarım oyunda her şey düşük sürücü dede e spor standar modundan.

Format attım.

GPU 100 de 100 kullanmamalı işte %40 ekran kartı %60 işlemci kullanması gerekiyor.

Sorun verdiği değil ben 150 FPS de oynarım ama ekran kartından oynatığı için oyunu akıcı değil imput lag benzeri sorunlar yaşıyorum.

Bayım şu 40'a 60 oranınını size kim söylediyse dalga geçmiş. Şimdi wkran kartı size FPS denilen kareyi renderlayıp verir o yüzden 100 kullanılması uygundur; işlemci ise ekran kartının yaoamayacağı ağır işlem görevlerini yapar yani ok nereye düşecek ne kadar sekiceksin falan falan bu yüzden Valorant gibi bir oyunda bu ekran kartı ile 50 görürsün en fazla FPS sınırlayıcısı ve Radeon settings te FPS sınırlayıcın ile güç kullanımını azaltırsan ekranda çok ısıdan dolayı yırtılma yaşamazsın.
Bilgisayar mühendisliği okuyor olman verdiğin bilginin doğruluğunu değiştirmiyor. Ve komik bulduğun şey doğru. Ekran kartı 100 kullanılırsa fps daha da artar. Bunun için de çok daha güçlü bir işlemci gerekir. İşlemci oyunu olması zaten bu yüzden. Ayrıca input lagın ekran kartının %100 olması ile uzaktan yakından alakası yok. Ben zaten %100 kullanımın absürt olduğunu belirttim. O işlemci o kartı %100 besleyecek güçte değil.(Valorant'ta) Büyük ihtimal bir sorun var ve aynı sebepten sen input lag yaşıyorsun ve %100 gibi absürt bir değer veriyor.
2600 2080 i besliyordu btw

Bayım şu 40'a 60 oranınını size kim söylediyse dalga geçmiş. Şimdi wkran kartı size FPS denilen kareyi renderlayıp verir o yüzden 100 kullanılması uygundur; işlemci ise ekran kartının yaoamayacağı ağır işlem görevlerini yapar yani ok nereye düşecek ne kadar sekiceksin falan falan bu yüzden Valorant gibi bir oyunda bu ekran kartı ile 50 görürsün en fazla FPS sınırlayıcısı ve Radeon settings te FPS sınırlayıcın ile güç kullanımını azaltırsan ekranda çok ısıdan dolayı yırtılma yaşamazsın.

2600 2080 i besliyordu btw
AAA oyunlarda rahat besler. Ama işlemci odaklı e spor oyunlarında besleyemiyor o kadar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı