RX 590 sisteme 144 Hz monitör alınır mı?

B

Bulbasaur Ketchum

Ziyaretçi
Arkadaşlar 144 Hz monitör almak istiyorum Sistemim şöyle:
  • Sapphire RX 590 Nitro+ 8 GB
  • Ryzen 2600
  • Corsair 8GB 3000 MHz RAM
  • MSI B450M Gaming Plus
Monitör: Viewsonic 23,6” VX2458 C-MHD 1ms 144Hz Freesync Curved Gaming monitör. Sizce 144 Hz fazla mı? Oynadığım oyunlar: CS:GO, Dark Souls 3, Far Cry Primal, Ark, Rainbow six siege vb.

Not: Monitörle bilgisayarı DP ile bağlayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçen müsade ediyorsa 75hz veya 60hz yerine 144hz almak daha mantıklı.
Sistemi aldın mı aldıysan memnun musun bende senin sisteminden almayı planlamıştım herşey aynı.

1080p oynayacağın için ve yazdığın oyunlar ekran kartını çok zorlamayacağı için 144 Hz VA panel bir monitör almalısın bence.

Benim ekran kartı 8 GB RX 480 ve senin bahsettiğin monitör alacakken vazgeçtim. Onun yerine
Viewsonic XG2401 aldım. Daha yeni bir panel ve düşük input lag değeri göz dolduruyor. Technopat Sosyal'de incelemesi de mevcut:
Burada da Hepsiburada linki:

Son düzenleme:
Geçenlerde Vatan Bilgisayar'da indirime girmişti, 1400 TL idi.
Viewsonic 23,6” VX2458 C-MHD için kötü yorumlar da bulunuyor. Dikkat etmek lazım:

Eğer alacağınız monitör en az 800-900 Tl civarındaysa 500 lira kadar daha para koyup 144 Hz almak en mantıklısı. Bu yorumu oynadığınız oyunlara göre yaptım. Lakin monitör kalitesi gerçekten çok farkediyor. Mediamarkt'ta ve diger teknoloji mağazalarında olduğundan emin değilim ama Vatan mağazalarında bir köşede her fiyattan monitörler dizilmiş oluyor. Gidin ve kaliteye bakın derim. Her 1080p 60 hz monitör aynı olmaz yani. Belki de alacağanız 60hz monitor 144hz monitörden daha kaliteli görüntü verecek. Araştırmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…