RX 590 sisteme işlemci ve PSU önerisi

Rolnes

Kilopat
Merhabalar,

Tek tek parça toplayarak oluşturmak istediğim bir sistem var. Şu anda elimdeki parçalar:

SanDisk SSD Plus 480GB 530MB-445MB/s Sata 3 2.5" SSD

GIGABYTE B450M S2H AMD B450 Socket AM4 DDR4 3200MHz(O.C.) M.2 USB 3.1 model anakartım var.

Oluşturmak istediğim sistem için ilk etapta harici bir ekran kartı almadan Ryzen 2400G'nin dahili grafik birimini 3200 MHz 8+8 RAM'lerle desteklemek istiyordum. Harici bir ekran kartı alana kadar orta ayarlarda League of Legends ve CS:GO'yu oynamak istiyordum.

Para biriktirip RX580 ile güçlendirme niyetindeydim. Ardından RX590 çıktı ve RX580 ile aralarında 200-400TL fiyat farkı olması benim aklımı birazcık karıştırmadı değil. Performans tarafında RX590 ile RX580'in farkını size sormadan evvel, iki kart arasındaki 200-400TL civarındaki fiyat farkını da göze alarak tavsiyelerinizi bekliyorum.

Harici ekran kartı ile oynamak istediğim oyunlar PUBG, Fortnite tarzı battle royal modu oyunlar ve Rainbow Six Siege tipindeki FPS türü oyunlar. FHD 5ms gecikmeli Freesync desteği olmayan bir monitörüm var. Şu zaman kadar oynadığım bütün oyunlarda sistemim yorulmasın, alabileceğim maksimum performansı alabileyim mantalitesiyle oyun oynarken grafik ayarlarını ekseriyetle düşük ayarlarda oynarım. Elimde RX580 veya RX590 varsa eğer kendimi şımartıp o ayarları orta dereceye çekebilirim. Online oyun oynamak için alacağım bir bilgisayar düşünüyorum.

Sizden bu noktada sizlerden önce Hepsiburada ya da Vatan'dan alabileceğim 500-650TL değerinde 600-650W kaliteli bir PSU barındıran basit bir kasa önerisi bekliyorum. Kasanın ışıklı mışıklı, yanardöner bir şey olmasının hiçbir önemi yok. Almayı düşündüğüm veya önerdiğiniz ekran kartı sığsın, gerçekten önemli olan güç kaynağının kaliteli ve yeterli olması kafi.

Diğer taraftan bütçe belirtmemi talep edeceksiniz lakin bunun için net bir bütçe ayırmadığım, parça parça alacağım için öncelikle sizin tavsiyenizi bekliyorum. RX580 ve RX590'ın benim bilgisayar kullanımlarım doğrultusunda farkına varabilmek istiyorum. Ryzen 2400G, RX580 veya RX590'ı maksimum iki yıl besleyebilmek konusunda yeterli midir?

Aslında zamanında kredi kartımda yeterli limit olmaması, İtopya'nın kredi kartında vade farkı koyması nedeniyle DH-A1 sisteminden vazgeçmiş, kendi imkanlarımla tek tek o sistemi toplayarak bu yola başlamıştım fakat zaman geçmesi sebebiyle aklım bir hayli karışmış vaziyette. Lütfen beni düzeltin ya da oluşturmak istediğim sistemi beraber kuralım.

Düzeltme: noktalama.

Teşekkür ediyorum şimdiden.

Son düzenleme:

Bu ikili daha iyi olacaktır. Rx 590 ile APU bir işlemci kullanmak pek mantıklı olmaz. Hem R5 2600 işlemcinizde bu şekilde ileriye dönük olacaktır :)

• Ekran kartı RX 590 Sapphire Radeon nitro
  • Kasa phanteks p300
  • Güç kaynağı silverstone esential 600w
  • İşlemci 2600 veya 2400g bu senin yazın işlemciyi yükseltip yükseltmeyeceğine bağlı.

Elinde 2400 g olduğu için rx 590 dar boğaz yapabilir.
Bence Rx 580 sana yeterli gelecektir bu 1.
2.si ise 8gb vram alırsan senin açından daha iyi çünkü bende rx 580 4 gb var pubg tüm detaylar ultra da iken 4 gb Vram yetmiyor bazılarını yüksek yapıyorum anca öyle
3.sü ise güç kaynağı olarak fsp 500watt 60ahbc alabilirsin.
Kasa olarakta cooler master mastercase pro3 var uygun fiyatlı kaliteli .

2400G, Rx590'ı darboğazda bırakacağı max %5 lik kısmı olur oda OC yapılırsa... Rx 590 alacaksanız ve OC de yapacaksanız kesinlikle 650W(ve üzeri) 80Plus sertifikalı ürünlerden alın ekran kartı stabil çalışabilmesi için aksi taktirde bellek frekansını ve çekirdek hızını düşürüyor. Birde PSU'i kasa ile birlikte gelenlerden seçmeyin...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı