CPU'nuzun Watt ve frekans değerleri düşük bi tık. Bir işlem filan yaptınız mı? Ryzen Master veya BIOS'tan.
hayır ikinci el almıştımCPU'nuzun Watt ve frekans değerleri düşük bi tık. Bir işlem filan yaptınız mı? Ryzen Master veya BIOS'tan.
6+6 çekirdekli olması kaynaklı yük kullanımlarının yüksek olması olası dışı değil ama internette ki testlerde genellikle %70-80 arası takılıyor. Arkada ekstra işlem veya Windows yük yapıyorsa bilemiyorum ama darboğaz var. Valorant için %50 GPU normal ama GTA 5'te ki gibi TLOU, GOW, RDR2 gibi oyunlarda da bu durum varsa sıkıntı.hayır ikinci el almıştım
6+6 çekirdekli olması kaynaklı yük kullanımlarının yüksek olması olası dışı değil ama internette ki testlerde genellikle %70-80 arası takılıyor. Arkada ekstra işlem veya Windows yük yapıyorsa bilemiyorum ama darboğaz var. Valorant için %50 GPU normal ama GTA 5'te ki gibi TLOU, GoW, RDR2 gibi oyunlarda da bu durum varsa sıkıntı.
OC yapabiliriz, zaten bolca sıcaklık pâyınız var. Anakart modeliniz nedir?Bir ayar yapabilir miyim peki bir şekilde.
Gigabyte A520M K V2OC yapabiliriz, zaten bolca sıcaklık pâyınız var. Anakart modeliniz nedir?
OC yapabiliriz, zaten bolca sıcaklık pâyınız var. Anakart modeliniz nedir?
"A" serisi anakartlarda AM4 için OC kilidi kapalı. Ne yazıkki OC yapamıyacağız.Gigabyte A520M K V2
"A" serisi anakartlarda AM4 için OC kilidi kapalı. Ne yazık ki OC yapamıyacağız.
Bu durumda GPU yükünü arttırmak için enazından grafikleri en yükseğe çekebilirsiniz veya CPU kullanımı düşsün diye FPS'i kısıtlayabilirsiniz ama FPS'i kısıtlamak pek de yararınız olmaz tabii.
R5 3600 gibi 6+12 bir işlemci alsaydınız iyi olur. 1000TL civarına aldıysanız gene iyi sayılır, 3500.
Gene de CPU biraz şüpheli gibi. Cinebench veya PassMark ile performansını test edebilirsiniz.
Olması gereken skor mesela bu:
Grafikleri kökleyin iyice, zaten GPU uyuyor.Şu an Valorant'ta CPU 70-80 arası geziniyor GPU ise 40-50
Kullanım pek değişmedi valorantta yine hemen hemen aynı kullanıyor gpuyu.Grafikleri kökleyin iyice, zaten GPU uyuyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.