RX 590 vs RX 570

Azıcık aklım varsa AMD'den ekran kartı almazdım. Sadece bir tavsiye . (pişmanlık içerir.)

Siz dünyanın en akıllı insanısınız. AMD alan geriye kalan insanların hepsi afedersiniz s*lak yani? Bu mudur?

Ne yani bir ürün aldınız sorunlu çıktı diye bütün markayı mı kötülüyorsunuz?

O zaman ben de Crucial BX500 240 GB aldım 75 dereceyi gördü artık sıcaklıktan hız düşürdü ve ben de iade ettim. Şimdi "Crucial almayın pişmanlıktır." mı yazayım her yerde?

Son düzenleme:
590 alın, 570 ile iyice ayar kısıyoruz. 1 sene sonra kesin medium'lara gerileyeceğiz.

Körü körüne marka düşmanlığı yapmanın fan boyluk'dan bir farkı yok. Almazsın ve tavsiye etmiyorum şu sorunları var dersin anlarım ama alanlara akılsız vs. terimler yapıştırmak yanlış.

@FantastikTürk Dostum arkadaşın nasıl bir problem yaşadığını bilmiyoruz. Tepkiniz biraz abartı değil mi ? Az buçuk benim konularıma denk geldiyseniz RX570 kartımla birçok sorun yaşadığımı görmüşsünüzdür. Şimdi bende arkadaş gibi uzun bi süre AMD ekran kartı almayı düşünmüyorum haksızmıyım sizce?

@FalconPolat Ben olayı çözemedim ben mi farklı kart kullanıyorum yahu?
Son çıkan büyük AAA oyunlar haricinde (Yani artık yakın 1 seneden bahsediyorum ki bunlar da sayılı.) kalan hepsini 1050 TI ile ultra ayarlarda oynuyorum. Ya benim kartta bir sorun var ya sizin RX 570'lerde

Forza Horizon 4'ü ultrada ortalama 55-57 FPS'de oynuyordum yetmedi her şeyi Extreme yaptım MSAA 8x açtım (Dünya araçlarının ayrıntı seviyesi, EBY kalitesi ve dinamik geometri kalitesi yüksekte.) ortalama 45 FPS ile oynuyorum minimum 40 görüyorum ve yer yer 55'e çıkıyor. (Benchmark'ta da normalde de)

Battlefield 5 hikaye modunda sadece ışıklandırma ile ilgili bir ayar vardı bir de bir ayar daha ancak tam hatırlamıyorum (Biraz eski) yükseğe aldım ve kalanlar ultrada en düşük gördüğüm FPS 40 idi ortalama 47-49 ile oynuyordum FPS'in en düşük olduğu haritada. Çölde falan zaten 55-57'ye uçuyordu.

PUBG'de her şey ultrada ortalama 53-55 FPS'de oynuyorum.

Fortnite her şey ultra 60+ alıyordum.

NFS Payback ultra ayarlarda şehir içinde ortalama 55 şehir dışında 45 civarında oynuyordum.

Daha aklıma gelmiyor.

Ya elbette rekabetçi oyunlarda 55 FPS bile bir dezavantaj olduğundan ben de ultraya almıyorum ancak tek oyunculu hikaye oyunlarında 45 FPS gözüme akıcı geliyorsa o oyun için bana yetiyor. 60 alacağıma grafiği fuller tadını 45 FPS'de çıkarırım.

Haksızsınız demiyorum, ben de almadan önce 2 kere düşünürdüm AMD bir kart almayı yanlış anlamayın. Bunu kimse kabul etmese de böyle bir sorun var. Ancak burada arkadaşın yaptığı sadece doğrudan markayı kötülemek, başka bir şey değil.

Eğer gerçekten konu sahibine yardımcı olmak istiyorsa önce sorununu belirtir, yaygın olup olmadığını anlatır, çevresinde veya internette başka bu sorunu yaşayanları ve neden kendisinin tercih etmediğini yazar.

"AmEdE aLmA PiŞmAnLıKtIr" demek ise sadece konuya balta sokmaya ve markayı doğrudan kötülemeye yarar.

Örneğin ben dediğim gibi Crucial BX500 240 GB SSD aldım. Isı sorunları vardı ve iade ettim. Forumda bu SSD hakkında açılan konulara da aynen şunu yazdım :
Ben bu SSD'yi aldım ve 20 GB dosya kopyalama işleminde 74 dereceyi gördüğü ve sıcaklıktan kaynaklı hız düşürdüğü için iade ettim. Türkçe forumlarda sadece 4-5 ve yabancı forumlarda da 4-5 kişide gördüğüm için yani sayı az olduğu için kronik olup olmadığını bilemeyeceğim ancak ben böyle bir sorun yaşamıştım. Büyük ihtimalle sorunlu bir ürün denk geldi sadece ama gene de bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz.

Olması gereken budur. Arkadaşın yaptığı gibi değil.

Haklısınız Farklı bir bakış açısı bu şekilde bakmamıştım.

Extreme de oynanmıyor VRAM zaten sona kadar dayanmış ayarları yüksek yaptıktan sonra en az 55 FPS'yi görüyorum Forza da. 35-40 FPS de oyun oynayamadığım için mecbur kısıyorum.
Sanırım bir hatanız var. 4 GB VRAM yeterli zira ben sadece test amaçlı Extreme'ye aldım her şeyi ve onda bile 3.89 GB VRAM kullanıyordu maksimum. Oyunun kendi ultra ayarlarında ise sadece 3.39 GB kullanıyor. Kendi yaptığım ayarlarda ise tam emin olmamakla beraber 3.60 civarı bir şey olması lazım.

Ayrıca internetten RX 570 Forza Horizon 4 testlerine bakarsanız bahsettiğinizden çok daha yüksek değerler görürsünüz. Ben bile daha yüksek alıyorum. Bir daha kontrol etmenizi öneririm belki bir sorun yaşamış olma ihtimaliniz yüksek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…