FantastikTürk
Megapat
- Makaleler
- 7
Azıcık aklım varsa AMD'den ekran kartı almazdım. Sadece bir tavsiye. (pişmanlık içerir.)
Siz dünyanın en akıllı insanısın. AMD alan geriye kalan insanların hepsi afedersiniz s*lak yani? Bu mudur_
Ne yani bir ürün aldınız sorunlu çıktı diye bütün markayı mı kötülüyorsunuz?
O zaman ben de Crucial BX500 240 GB aldım 75 dereceyi gördü artık sıcaklıktan hız düşürdü ve ben de iade ettim. Şimdi "Crucial almayın pişmanlıktır." mı yazayım her yerde?
Hocam peki Gigabyte RX590 8G nasıldır? Bu paraya değer mi?Sapphire'den şaşmayın'da AMD alırken.
Haksızsınız demiyorum, ben de almadan önce 2 kere düşünürdüm AMD bir kart almayı yanlış anlamayın. Bunu kimse kabul etmese de böyle bir sorun var. Ancak burada arkadaşın yaptığı sadece doğrudan markayı kötülemek, başka bir şey değil.@FantastikTürk Dostum arkadaşın nasıl bir problem yaşadığını bilmiyoruz. Tepkiniz biraz abartı değil mi ? Az buçuk benim konularıma denk geldiyseniz RX570 kartımla birçok sorun yaşadığımı görmüşsünüzdür. Şimdi bende arkadaş gibi uzun bi süre AMD ekran kartı almayı düşünmüyorum haksızmıyım sizce?
HaklısınızHaksızsınız demiyorum, ben de almadan önce 2 kere düşünürdüm AMD bir kart almayı yanlış anlamayın. Bunu kimse kabul etmese de böyle bir sorun var. Ancak burada arkadaşın yaptığı sadece doğrudan markayı kötülemek, başka bir şey değil.
Eğer gerçekten konu sahibine yardımcı olmak istiyorsa önce sorununu belirtir, yaygın olup olmadığını anlatır, çevresinde veya internette başka bu sorunu yaşayanları ve neden kendisinin tercih etmediğini yazar.
"AmEdE aLmA PiŞmAnLıKtIr" demek ise sadece konuya balta sokmaya ve markayı doğrudan kötülemeye yarar.
Örneğin ben dediğim gibi Crucial BX500 240 GB SSD aldım. Isı sorunları vardı ve iade ettim. Forumda bu SSD hakkında açılan konulara da aynen şunu yazdım :
Ben bu SSD'yi aldım ve 20 GB dosya kopyalama işleminde 74 dereceyi gördüğü ve sıcaklıktan kaynaklı hız düşürdüğü için iade ettim. Türkçe forumlarda sadece 4-5 ve yabancı forumlarda da 4-5 kişide gördüğüm için yani sayı az olduğu için kronik olup olmadığını bilemeyeceğim ancak ben böyle bir sorun yaşamıştım. Büyük ihtimalle sorunlu bir ürün denk geldi sadece ama gene de bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz.
Olması gereken budur. Arkadaşın yaptığı gibi değil.
Sanırım bir hatanız var. 4 GB VRAM yeterli zira ben sadece test amaçlı Extreme'ye aldım her şeyi ve onda bile 3.89 GB VRAM kullanıyordu maksimum. Oyunun kendi ultra ayarlarında ise sadece 3.39 GB kullanıyor. Kendi yaptığım ayarlarda ise tam emin olmamakla beraber 3.60 civarı bir şey olması lazım.Extreme de oynanmıyor VRAM zaten sona kadar dayanmış ayarları yüksek yaptıktan sonra en az 55 FPS'yi görüyorum Forza da. 35-40 FPS de oyun oynayamadığım için mecbur kısıyorum.