RX 5XX Serisi Kronik Arızalı mı?

Makaleler
6
Bir haftadır forumdayım ve her gün bu kartlarla ilgili büyük küçük pek çok sorun hakkında konu açıldığını fark ettim. Bu kartların hatasından mı yoksa çoğunluk F/P diye aldığı için 100000 kişinin içinden birkaç şanssız olandan mı kaynaklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknoloji her zaman şans işidir hocam, ama bu 5XX serisinde bir wattman hatası var, son zamanlarda daha seyrek açılıyor bu tarz konular.Büyük ihtimal yazılımsal bir şey.Ama AMD değişim sağlıyor, yeni gelende olmama ihtimali var.Artık şanssızlık mı hata mı, siz karar verin.

Şu meşhur ''WattMan'' hatasından bahsediyorsunuz demek. ''Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi'' canımız ciğerimizdir kendisi Her ay fix 2 kere görüyorum kendisini. Başlarda biraz sorun çıkartıp oyunda ekranın gitmesini sağlasa da artık alıştı herhalde ekran gitmiyor veya sayın AMD, driver update ile bir nebzede olsa düzeltti gibi sorunu. Dalgayı bırakırsak bu sorun tabii ki de her kartta yok tamamen şans işi denilebilir. RX 5XX serisi kart kullanan 3 arkadaşım var ikisinde yok bende var örneğin. Kendim RX 590 kullanmaktayım, yazında dediğin gibi bende F/P olduğu için almıştım ve harbiden de öyleydi, indirimde yaklaşık 1540 TL gibi bir fiyata almıştım. Şuan ki kafam olsa yüzüne bile bakmazdım ama onu belirteyim. Gidip 100 TL daha verip şu aptal hata ile uğraşmazdım. RX serisi bir kart alacaksan bu hatayı bir düşünmeni öneririm. Aldığın kartta bu aptal hata olursa hevesin kursağında kalabilir çünkü.

Kuzenim için topladığımız sistemde Gigabyte RX 580 kart kullanmıştık. Kart için herhangi bir driver kurduğumuzda direkt olarak mavi ekran sorunu aldık bu sebepten ötürü 3 defa Windows kurmak ve bir kaç defa fabrika ayarlarına sıfırlamak zorunda kaldık . Kronik midir bilmem ama bende pek olumlu hava bırakmadı driverları tekrar tekrar kurunca günümüzü yemişti neredeyse .

Hocam benzer sistemleri kullanıyoruz, acaba hiç stutter-fps drop sorunu yaşadınız mı ?

Benim 2 haftalık RX 590 kartımda coil whine problemi mevcut. Açtığım konu:

Şöyle ki; benim param değerli arkadaşım en olası rakamlarla en iyi performansı almak istiyorum dersen RX cihazlar senin tam aradığın şey. Ancak ben hiçbir şekilde sorun istemiyorum dersen biraz daha üstüne para koyup daha düşük performans veren bir Nvidia cihazı almalısın. Evet bu durum maalesef böyle, Nvidia daha pahalı olmasına rağmen rakibi AMD'ye kıyasla daha az performans veriyorlar. Örneğin RX570 vs GTX1650 karşılaşması. Tabii Nvidia tarafında da sorun yaşamayacağının garantisi yok, teknoloji bu sonuçta.

Ek olarak coil whine sorunlarının AMD veya Nvidia ile doğrudan bir ilgisi yok, soğutma sistemini yapan markayla ilgisi var. Soğutma sistemiyle ilgili bir problem coil whine, GPU ses çıkarmıyor yani.

Rx570 sistemim var ben ve arkadaşlarım belirli aralıklarla yüksek grafikli oyunlarda bir anda dıt sesi geliyor ekran gidiyor no signal kasa çalışmaya devam ediyor ama restart atmadan pc görüntü gelmiyor.

Bu hatalar yüzünden 10 yaş yaşlandım.

Keşke Gtx1050ti gaming x alsaydım diyorum.

Bence sorunlar hem yazılımsal hem donanımsal kısaca amd bu işi yapamıyor bence ucuz olsun diye kalitesiz ürünler üretiyor.
Kesinlikle önermem yemişim fps ini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…