RX 5XX Serisi Kronik Arızalı mı?

Rx570 sistemim var ben ve arkadaşlarım belirli aralıklarla yüksek grafikli oyunlarda bir anda dıt sesi geliyor ekran gidiyor no signal kasa çalışmaya devam ediyor ama restart atmadan pc görüntü gelmiyor.

Bu hatalar yüzünden 10 yaş yaşlandım.

Keşke Gtx1050ti gaming x alsaydım diyorum.

Bence sorunlar hem yazılımsal hem donanımsal kısaca amd bu işi yapamıyor bence ucuz olsun diye kalitesiz ürünler üretiyor.
Kesinlikle önermem yemişim fps ini.
Sizin sorununuz güç kaynağı gibi duruyor. Bende RX 580 kullanıcısıyim ilk taktigimda garip kapanmalar yaşıyordum ki güç kaynagim 750w idi. Sorunun onda olduğunu konduramadigim için çok uğraştım ama sonunda yeni güç kaynağı alınca problem kalmadı. Eskiyen güç kaynakları bu problemi yaratabiliyor.

Şu meşhur ''WattMan'' hatasından bahsediyorsunuz demek. :) ''Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi'' canımız ciğerimizdir kendisi Her ay fix 2 kere görüyorum kendisini. Başlarda biraz sorun çıkartıp oyunda ekranın gitmesini sağlasa da artık alıştı herhalde ekran gitmiyor veya sayın AMD, driver update ile bir nebzede olsa düzeltti gibi sorunu. :) Dalgayı bırakırsak bu sorun tabii ki de her kartta yok tamamen şans işi denilebilir. RX 5XX serisi kart kullanan 3 arkadaşım var ikisinde yok bende var örneğin. Kendim RX 590 kullanmaktayım, yazında dediğin gibi bende F/P olduğu için almıştım ve harbiden de öyleydi, indirimde yaklaşık 1540 TL gibi bir fiyata almıştım. Şuan ki kafam olsa yüzüne bile bakmazdım ama onu belirteyim. Gidip 100 TL daha verip şu aptal hata ile uğraşmazdım. RX serisi bir kart alacaksan bu hatayı bir düşünmeni öneririm. Aldığın kartta bu aptal hata olursa hevesin kursağında kalabilir çünkü.
R9 380X kullanıyorum. Ben de bu hatayı alıyorum ancak sadece bildirim geliyor onun dışında bir etkisi olmadı bana?

Benim RX570'de (Nitro+) bir sorun yok. AMD kartlarda Asus ve MSI çok sorun çıkartıyor. Sapphire ve Gigabyte yine daha iyi. Teknoloji de biraz şans işi.

Bu güne kadar AMD olarak ne aldıysam sorun yaşadım, her yeni güncelleme sorun demekti ama 2 yıl önce ofiste kullanmak için sistem toplamıştım. F/P olarak RX 460 aldım, bu güne kadar hiçbir sorun çıkarmadı.
Bir kartın her şeyden önce stabil çalışması lazım sonra performansına bakılmalı.

Sanırım Eylül 2018'den beri Sapphire Pulse RX580 kullanıyorum ve şuana kadar pek kronik sorun yaşamadım. Oyunlarda (Apex Legends, Fifa 19, Battlefield ve PUBG lite) gayet rahat oynatıyor.

1.5 yıldır RX580 kullanıcısıyım, ne watman hatası ile karşılaştım ne de başka bir hatayla. (Doku kalitesi performans, dikey yenileme her zaman kapalı, Radeon Chill kapalı.) Freesync 75Hz monitör ile kullanıyorum. Güç kaynağım Thermaltake Smartpower 550W 80+Bronze.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı