RX 6400 PC kasma hissi ve cızırtı

İşletim sistemi
Windows 10

d1kmenly

Kilopat
Katılım
15 Haziran 2017
Mesajlar
76
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Oloy 8x2 3200 mhz
SSD veya HDD modeli
James donkey 512GB nvme ssd
Ekran kartı
Powercolor RX 6400 ITX
Anakart
Msi H610M-B LGA1700
İşlemci
i3-12100F
Merhaba sormak istediğim sistemimde CS:GO girdigimde cızırtı gibi ses geliyor sesin kaynağını bulamıyorum. Tam ekran kartı işlemci ortasında gibi M.2 SSD kullanıyorum onu sonradan ekledim ama ondan olacağını sanmıyorum. Acaba ekran kartın da coil whine olmayamı başladı aldığımdan beri Full yükte bile sesini duymuyordum bazen sistemde hiç ses olmuyor PSU 0 dB ekran kartı 0dB işlemci fanım kule tipi ondan şüphelendim kablosunu komple söküp denedim yine o ses var. Ve CS:GO'da Alt Tab'a indigimde ses kesiliyor başka kart olmadığından test edemedim. Bir şey daha sormak istiyorum CS:GO ve Battlefield 5 oynuyorum çok akıcı şekilde sorun yok ama Apex Legends de 100-150 FPS arası alıyorum FPS 100'lere düşünce kasma geliyor ekran kartı işlemci kullanımı normal 99/40 civarı sadece Apex'te yapıyor bunu monitör 1080p 75Hz sorun nedir? Bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi? Forumda ilk kez konu açıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Apec Legends da V-Sync açmayı deneyebilirsiniz FPS dalgalanmaları olmaz.

V-Sync açınca mouse laglanıyor ama önceden böyle bir sorun yoktu oyuna geniş bir güncelleme geldi ondan sonra da olmuş olabilir. Çünkü donanımda sorun olsa bütün oyunlarda olur diye düşünüyorum.
 
Hocam güncellemeden dolayı bizde de aynı problem var. Fix çıkar gibi nette araştırdım çoğu kimsede bu sorun var. V-Sync lik bir durum yok yani.
 
Evet genel bir sorun büyük ihtimal bu arada V-Sync açınca düzeliyor ama dediğim gibi mouse laglanıyor oynanmaz öyle hayatımda hiç V-Sync açık oynamadım.
 
Evet genel bir sorun büyük ihtimal bu arada V-Sync açınca düzeliyor ama dediğim gibi mouse laglanıyor oynanmaz öyle hayatımda hiç V-Sync açık oynamadım.

Kendini sabit FPS alıyor ondan düzeliyor ama onnline oyun V-Sync açıp oynanmazki tat vermez. Biraz bekleyin yeni güncellemeden düzelecek.
 
Peki bu cızırtı hakkında düşünceleriniz nedir ekran kartından geliyor gibi ama ilk başlarda böyle ses yoktu son 1 aydır böyle mesela Apex'e girerken fanları kapalı olmasına rağmen çok acayip bir vızıltı çıkartıp öyle açılıyor oyun içi pek ses gelmiyor ama CS:GO'da bariz vızıldıyor ne kadar FPS çok olursa o kadar vızıltı artıyor FPS'i 100e sabitliyorum ses gidiyor açınca geri geliyor ve ölüm maçında her öldügümde ses kesiliyor dogunca geri başlıyor. Alt Tab'a inincede o vızıltı gidiyor ekran kartı oldugu kesin gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı