RX 6500 XT 3800 TL'ye alınır mı?

Farklı bir kart alacak mısın, benzer bütçelere kart almayı düşünüyorum ben de, 4300'e Gigabyte GTX1650 var onu mu alsam bilemedim. Bir karara varır veya indirimli bir kart görürsen buradan paylaşırsan sevinirim.

Tabii paylaşırım ama ben şu an bekliyorum bütçem kalmadı yaza doğru düşünüyorum.

Farklı bir kart alacak mısın, benzer bütçelere kart almayı düşünüyorum ben de, 4300'e Gigabyte GTX1650 var onu mu alsam bilemedim. Bir karara varır veya indirimli bir kart görürsen buradan paylaşırsan sevinirim.

1650 almayın hocam RX 6500 XT varken PCI-3 performansı bile daha güçlü.

4 GB VRAM'i var diye çöp demek de ayrı bir seviye, ayrıca bu kart PCle 3 modunda da GTX 1650'den daha iyi.
2022 yılında çıkan "giriş seviyesi" bir kartı 2019'da çıkan ve yine "giriş seviyesi" olan bi kartla kıyaslayınca eğer fiyatta (TETF) ve/veya performansta en az %20 fark koyamıyorsan, o kart çöptür. Kullanım ömrü çok kısa, gereksiz, laptoplar için üretilmiş ama kendini masaüstünde bulmuş bir kart. AMD RX 580 veya 5500 XT(!!!!) üretmeye devam etse daha iyi bu karttan. Kendinden bir önceki RDNA 1.0 mimarisi tabanlı "giriş seviyesi" kart bile 6500 XT'den daha iyi!

2022 yılında çıkan "giriş seviyesi" bir kartı 2019'da çıkan ve yine "giriş seviyesi" olan bi kartla kıyaslayınca eğer fiyatta (TETF) ve/veya performansta en az %20 fark koyamıyorsan, o kart çöptür. Kullanım ömrü çok kısa, gereksiz, laptoplar için üretilmiş ama kendini masaüstünde bulmuş bir kart.
Demi yav, her yeni çıkan kart iyi olmak zorunda çünkü doymuyoruz, ya AMD ya da NVIDIA bugün 750 Ti dengi bir kart çıkarsa ne olacak yani? İlla her yeni çıkan şey yeni olmak zorunda mı?

Demi yav, her yeni çıkan kart iyi olmak zorunda çünkü doymuyoruz, ya AMD ya da NVIDIA bugün 750 Ti dengi bir kart çıkarsa ne olacak yani? İlla her yeni çıkan şey yeni olmak zorunda mı?
Evet. Ya daha iyi, ya da daha ucuz olmak zorunda. Her şeyde olduğu gibi teknolojide de enflasyon vardır.

2022 yılında çıkan "giriş seviyesi" bir kartı 2019'da çıkan ve yine "giriş seviyesi" olan bi kartla kıyaslayınca eğer fiyatta (TETF) ve/veya performansta en az %20 fark koyamıyorsan, o kart çöptür. Kullanım ömrü çok kısa, gereksiz, laptoplar için üretilmiş ama kendini masaüstünde bulmuş bir kart. AMD RX 580 veya 5500 XT(!!!!) üretmeye devam etse daha iyi bu karttan. Kendinden bir önceki RDNA 1.0 mimarisi tabanlı "giriş seviyesi" kart bile 6500 XT'den daha iyi!
Kimsenin 6500XT çok iyi dediğini sanmıyorum, hatta bir çoğumuz için hayal kırıklığı denebilir. Ama kendi bulunduğu bütçede en iyi seçenek olduğu aşikar.

6500 XT ancak üzerine para verilirse alınır. Eğer anakartınız PCIe 4.0 desteklemiyorsa o zaman da alınmaz. Elektronik çöp.
Screenshot_3.png

PCIe 3.0 performansı 1650'yi geçiyor (hemen hemen kafa kafaya). Herkesin beklentisi bu kart üzerinde daha yüksekti fakat bulunduğu fiyat itibariyle rakibi 1650'ye göre geleceği daha parlak. 1650 yerine 6500 XT almak daha mantıklı.

Evet. Ya daha iyi, ya da daha ucuz olmak zorunda. Her şeyde olduğu gibi teknolojide de enflasyon vardır.
Tamam sen git 3090'nınla takıl, herkes senin gibi zengin değil çünkü, AMD de NVIDIA da pandemiden beri giriş seviyesi kart üretemedi hep üst segment oldu, niye? Pandemiden piyasa altüst olunca bunlar da parayı kıralım diye RX 570 gibi F/P bir kart çıkar(a)madılar. 6500 XT bile donanımsal olarak ne kadar kırpılsa da (olumsuz gördüğüm 2 yanı, PCI bant arayüzü ve video motoru) orta seviye için fiyatına göre de iyi bir kart. Fiyatına göre diyorum özellikle. Aynı güçteki 1650 Super daha pahalı ve şu an baktığım kadarıyla stok yok. RX 6500 XT parasına 1650 alınabiliyor ama bu kart 1650'den daha iyi. Ha eğer aynı paraya NVIDIA'nın cazibesi olduğundan dolayı almak istiyorsa alabilir performans olarak aşırı bir fark yok. İnsanların beklentileri farklıdır bunu bir anlayın, bugün hala daha bizim gibi ülkelerde HD serisi veya daha eski kartları almak zorunda olan vatandaşlarımız var maalesef. Elin Amerikanı 150 200 dolar verirken 6500'e biz nerdeyse asgari ücret veriyoruz. Bu kart bile şu an orta ve giriş seviye arasında sayılır. Her yeni çıkan oyuna göre muhasebe yapmanın anlamı yok her insan farklı oyunu oynar. Ve bir şeye çöp demek için iyi düşünmek lazım, daha iyisini senin de yapman gibi. İğrendiğin şeye nane atmakla olmuyor bu işler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı