RX 6500 XT aldıktan sonra FPS düştü

İşletim sistemi
Windows 10
Merhaba. Öncelikle bilgisayardan çok anlayan birisi değilim. 2 hafta önce Vatan'a gittim ve bana bu ekran kartını önerdiler. Ben de aldım. İlk başta açılmadı sonra abi "BIOS güncellemesi yapacağım, sonra tekrar gel" dedi. Geldim aldım lâkin FPS değerlerim artmadı aksine düştü. Arayıp sorduğumda YouTube'dan videolara bakıp FPS arttırmamı söyledi. Fakat yine artmadı.
Sistem özelliklerim:
  • AMD Ryzen 3 2200G with Radeon Vega Graphics, 3500 MHz, 4 çekirdek, 4 mantıksal işlemci.
  • 8 GB RAM (şu an sadece 2,62 GB kullanılabilir)
  • AMD Radeon RX 6500 XT.
  • A320M PRO-VH Plus(MS-7B07)

Hocam dahili ekran kartını yaklaşık olarak 6 GB VRAM ayırmışsınız. Bu yüzden oyununuz kasıyor. Biraz araştırarak VRAM miktarını azaltmalısınız. 2 GB Ram ile oyun oynama çalışırsanız kasması çok normal.

Tekrar açmayı dener misiniz?

Hocam sistemde zaten 8 GB gözüküyor. Yani RAM'in takılı olduğuna eminiz. Büyük ihtimalle VRAM yüzünden böyle oldu.

Ocam sistemde zaten 8 GB gözüküyor. Yani RAM'in takılı olduğuna eminiz. Büyük ihtimalle VRAM yüzünden böyle oldu.

Ben de dahili kartlı bir CPU var ancak GTX1050 takılı ve dahili GPU deaktif buna rağmen 16 GB takıllı kullanılabilir 8 GB gibi durumlar yaşadığım oldu. Genelde BIOS sıfırlayınca düzelen bir durum.

Ben de dahili kartlı bir CPU var ancak GTX1050 takılı ve dahili GPU deaktif buna rağmen 16 GB takıllı kullanılabilir 8 GB gibi durumlar yaşadığım oldu. Genelde BIOS sıfırlayınca düzelen bir durum.
Evet dediğiniz gibi BIOS kaynaklıda olabilir ama yani de VRAM miktarına bakılsa iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı