RX 6500 XT bilgisayar bir anda donup kalıyor

• Konuyu başlatan Keahi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 979

Keahi

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 GB 1333 Mhz
Ekran kartı
RX 6500 XT
Anakart
H61MAT D-E
İşlemci
İ5 3570 3.40 Ghz
Bilgisayarım son 1 aydır bazı oyunlarda ve bazı anlarda donup kalıyor. Takılma sesi geliyor ve klavyemin faremin ışıkları gidiyor. Kasa çalışır durumda oluyor. Adamakıllı oyun oynayamaz oldum sorun RAM'de midir PSU'da mıdır anakartta mıdır?

WattMan hatası sadece AMD ekran kartına aittir. Özellikle de RX serisi.

Sistemde uyumsuz çalışan bir parça olduğunda, elektrik gidip gelmesi gibi bir durumda bile WattMan hatası alabiliyorsunuz. Mesajları dikkatli okuyup yorum yaparsanız sevinirim, bu hatanın AMD ekran kartına ait olmadığını söylemedim. Evet, bu hatayı AMD sürücüsü veriyor ancak bu hatayı alıyorsanız sorun ekran kartında olmayabilir, diğer parçalarda da olabilir dedim. Öyle ki zamanında sürekli sistem donuyordu, kapatıp açtığımda WattMan hatası alıyordum. Tek RAM'i çıkarttığımda böyle bir sorun yaşamıyordum. Garantiye gönderdim, yenisi geldi ve bir daha hiç yaşamadım WattMan.

Sistemde uyumsuz çalışan bir parça olduğunda, elektrik gidip gelmesi gibi bir durumda bile WattMan hatası alabiliyorsunuz. Mesajları dikkatli okuyup yorum yaparsanız sevinirim, bu hatanın AMD ekran kartına ait olmadığını söylemedim. Evet, bu hatayı AMD sürücüsü veriyor ancak bu hatayı alıyorsanız sorun ekran kartında olmayabilir, diğer parçalarda da olabilir dedim. Öyle ki zamanında sürekli sistem donuyordu, kapatıp açtığımda WattMan hatası alıyordum, tek RAM'i çıkarttığımda böyle bir sorun yaşamıyordum. Garantiye gönderdim, yenisi geldi ve bir daha hiç yaşamadım WattMan.
Doğrudur hocam.

RAM testi yaptım bir sıkıntı çıkmadı. Hard disk testi yaptım HDD'de 8 bozuk sektör çıktı. Sorunun hard diskte olduğunu düşünerek bir tane oyunu SSD'ye taşıdım. Yine kilitlendi kaldı. PSU testini yapmaktan korktum yapmadım. Sorun hala devam ediyor oyun oynayamıyorum. Bu sorunu yaşayıp çözen varsa yardım edebilir mi?

Hocam HDD'de bulunan Bad Sector'ler sistemin kararsız çalışmasına neden olabilir? SSD kullansanız bile. Siz denemenizi o diski söküp yapın.

Ve bu konuya bakın:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı